Plan-it-Green

Sinds het voorjaar van 2012 zijn de activiteiten van Holland & Barrett met betrekking tot het maatschappelijk verantwoord ondernemen gebundeld onder de naam Plan-it Green. Het Plan-it Green beleid bestaat uit drie pijlers:


Omgeving

Omgeving staat voor alles wat de aarde ons geeft. Alles wat er leeft, groeit en bloeit. Bij Holland & Barrett hebben we respect voor de omgeving en verkopen ook producten die met respect voor onze omgeving verkregen zijn.

Mensen

Dat zijn jij en wij samen met iedereen in de directe omgeving van Holland & Barrett, alle medewerkers, leveranciers en klanten. Bij Holland & Barrett vinden we dat we samen een betere wereld kunnen maken.

Bewustwording

Bewustwording staat voor het bewust stilstaan bij de effecten die je handelingen hebben op onze omgeving. Bij Holland & Barrett denken we eerst na voordat we doen en we stimuleren andere mensen om dat ook te doen.


Holland & Barrett is altijd bezig met een betere wereld, een groenere wereld welteverstaan. Daarom drinken wij bij Holland & Barrett bijvoorbeeld Fair Trade koffie voor eigen gebruik, scheiden we ons afval en zijn we continue bezig om ons stroom- en papiergebruik te reduceren. We vinden het van groot belang dat iedereen binnen Holland & Barrett bewust is van de zogenoemde effecten die de eigen handelingen hebben op de omgeving.


Holland & Barrett ambitieert een duurzame manier van ondernemen, en zoekt daar ook haar partners op uit. Zo worden de producten aan de winkel geleverd door een vervoerder wiens waarden aansluit bij onze drie pijlers. Ook zij ontwikkelen zich voortdurend op het gebied van duurzaam ondernemen. Enkele voorbeelden zijn het constante streven naar het rijden met vrachtauto’s die een minimum van schadelijke stoffen uitstoten. Tevens kijken ze kritisch naar het rijgedrag van de chauffeur.


Bovendien wordt onze folder geheel CO2 vrij geproduceerd, gedrukt op FSC gerycled papier en voldoet de drukinkt aan de kwaliteitsnormen die door de Europese Unie zijn gesteld. Onze tasjes vallen ook onder dit beleid, er zijn enkel FSC geryclede papieren- en juten tassen verkrijgbaar bij De Tuinen.

Papieren- en Juten Tassen

Wij worden omgeven door de natuur, samen nemen wij ook van de natuur, en daarom wil Holland & Barrett wat terug geven aan de natuur.


De papieren tas
De papieren tassen van Holland & Barrett zijn gemaakt van FSC gerecycled papier. FSC, Forest Stewardship Council, is een internationale organisatie die in 1993 in het leven is geroepen om bossen wereldwijd te beschermen. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Het papier van de tassen bestaat uit een combinatie van materiaal uit FSC-gecerficiteerde bossen en/of gerecycled materiaal en daarom staat er op de tassen van Holland & Barrett een recycled in het FSC logo. De inkt waarmee de tassen gedrukt zijn voldoen aan de internationale standaarden.


De juten tassen
Juten tassen zijn duurzame tassen die lang mee gaan. Jute is een natuurlijke grondstof. De teelt van het jute dat voor deze tas is gebruikt, draagt bij aan de opbouw en de ontwikkelingen van de agrarische sector in het productie gebied (West-Bengalen, India). Voor het produceren van de juten tassen zijn in het hele productie uitsluitend volwassenen werkzaam. Bovendien worden alle ethische normen, sociale regels en gezondheidsregels met betrekking tot het welzijn van de werknemers strikt nageleefd. Voor de bedrukking van de tassen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van AZO-vrije drukinkt en verfstoffen. Er wordt geen gebruik gemaakt van verbindingen met zware metalen of van giftige stoffen.