Inloggen
Of maak een accountAccount aanmaken
Glutenvrij eten kan een uitdaging zijn, zeker als je net hiermee begint. Gelukkig kan je met een glutenvrij dieet nog steeds lekkere en voedzame maaltijden op tafel zetten! Om je op weg te helpen, hebben we een aantal heerlijke, glutenvrije recepten voor je klaarstaan. Neem bijvoorbeeld ons havermout pannenkoeken recept, waarmee je kan genieten van een heerlijk glutenvrij ontbijtje.
Glutenallergie, of coeliakie, wordt bij steeds meer mensen vastgesteld. Dat is erg vervelend, maar gelukkig zorgt deze groei ook voor iets positiefs: steeds meer glutenvrije opties. Bij Holland & Barrett vind je een ruim assortiment aan glutenvrije producten, zoals glutenvrij brood, glutenvrij bloem en glutenvrije snacks.
Als je aan gluten denkt, denk je al snel aan brood, koekjes, pasta en andere graanproducten. Dat is ook niet zo gek, want gluten is een eiwit die voorkomt in graansoorten zoals spelt, gerst, rogge en het meest gebruikte graan: tarwe.
Als je een glutenintolerantie hebt, betekend dit eigenlijk dat je een auto-immuunziekte hebt die wordt geactiveerd door het eten van gluten. Dit kan voor beschadiging van de darmwand zorgen, wat weer andere gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Het is bij glutenintolerantie daarom erg belangrijk dat je een glutenvrij dieet volgt. Lees onze adviespagina over glutenintolerantie (coeliakie) voor meer informatie.
Glutenvrij betekent dat de voeding die je eet 100% vrij is van gluten. Dit lijkt voor de hand liggend, maar sommige producten die van nature glutenvrij zijn kunnen toch besmet raken met gluten tijdens de oogst, transport, opslag of verwerking. Kijk daarom altijd extra goed op de verpakking van een product om te achterhalen of dit gecertificeerd glutenvrij is. Bij al onze producten op de website staat door middel van icoontjes aangegeven of dit product glutenvrij is.