Close
-

Tips & advies bij een (zeer) droge hoofdhuid

29 Apr 2022 • 2 minuten

Zoek je een oplossing voor je schilferige, jeukende hoofdhuid? Of wil je voorkomen dat jouw huid uitdroogt? Lees dan onze tips tegen een droge hoofdhuid en bekijk welke producten daarbij kunnen helpen. Dag schilfers, hallo soepele en stevige huid!

Wat zijn de symptomen van een droge hoofdhuid?

Wat zijn de symptomen van een droge hoofdhuid?

Een droge hoofdhuid herken je aan een ruwe, schrale hoofdhuid. Vaak voelt de huid strak aan, al helemaal na het douchen. Ook kan de hoofdhuid jeuken en een rode kleur hebben. Een extreem droge hoofdhuid kan zelfs voor haaruitval zorgen. Daarnaast krijgen veel mensen last van schilfers. Niet gek dus, dat een droge hoofdhuid vaak verward wordt met roos. Maar het is niet hetzelfde! Bij een droge hoofdhuid heb je fijne, witte en droge schilfers. Bij roos zijn de schilfertjes groter, vettig  en gelig van kleur. Voor deze huidaandoening verkopen we speciale anti-roosproducten.

Wat zijn de oorzaken van een droge hoofdhuid?

Wat zijn de oorzaken van een droge hoofdhuid?

De oorzaken van een droge hoofdhuid zijn uiteenlopend. Het begint bij erfelijke aanleg: sommige mensen hebben sneller last van een droge hoofdhuid dan anderen. Maar er zijn nog veel meer factoren die de hydratatie van je hoofdhuid bepalen. Denk hierbij aan schommelingen in temperatuur: in de koude maanden heb je sneller last van een droge huid dan in de zomer. Ook hebben stress, vochtinname, voeding en hormoonschommelingen invloed op de conditie van je hoofdhuid. Tot slot kan je hoofdhuid geïrriteerd raken door te heet douchen of het gebruiken van de verkeerde shampoo.

Hoe voorkom je een droge hoofdhuid?

Hoe voorkom je een droge hoofdhuid?

Om droogte te voorkomen, moet je je hoofdhuid zowel vanbinnen als vanbuiten goed verzorgen. Verzorging van binnenuit bereik je met de juiste voeding, eventueel in combinatie met supplementen. En voor uitwendige verzorging is het belangrijk om je doucherituelen aan te passen. 
 

Verzorg je hoofdhuid onder de douche

Een goede hoofdverzorging begint onder de douche: douch met lauwwarm water en gebruik milde, parfumvrije shampoo. Was je haar niet te vaak, bijvoorbeeld om de dag of om de twee dagen. Zo verklein je de kans op een droge hoofdhuid. Gebruik daarnaast producten die jouw hoofdhuid goed kan verdragen.


Eet en drink zo gezond mogelijk
Probeer veel te drinken en gezond te eten. Dat is niet alleen goed voor je hoofdhuid, maar ook voor de rest van je lichaam. Ga bij het drinken uit van minimaal 2 liter per dag, bij voorkeur water. En bij gezonde voeding kan je denken aan plantaardige oliën, vette vis, noten en veel groenten.

Wat te doen tegen een droge hoofdhuid?

Wat te doen tegen een droge hoofdhuid?

Een voedende huidolie kan de oplossing zijn voor jouw (zeer) droge hoofdhuid. Oliën voeden je huid, stimuleren de doorbloeding en hydrateren de hoofdhuid. Het is dan wel belangrijk om de juiste oliën te kiezen. Kies bij voorkeur voor (producten met) kokosolie, jojoba-olie, aloë vera, arganolie en amandelolie. Extra tip: maak het oliën een vast onderdeel van je huidverzorgingsroutine! Deze routine kan bijvoorbeeld uit deze vier stappen bestaan:

Haarmasker

Haarmasker

Gebruik een masker om je hoofdhuid te verzachten. Maskers hebben een verzorgende en hydraterende werking.

Scrub

Scrub

Scrub je huid om schilfers en onzuiverheden weg te halen. Spoel de schilfers en de scrubgel af met lauwwarm water.

Huidolie

Huidolie

Voed je hoofdhuid met een verzorgende huidolie. Denk hierbij aan de oliën castor, argan, jojoba en amandel.

Shampoo Droge Hoofdhuid

Shampoo

Reinig je haar en je hoofdhuid met een shampoo. Kies bij voorkeur parfumvrije, natuurlijke producten.

Welke shampoo tegen een droge hoofdhuid?

Welke shampoo tegen een droge hoofdhuid?

Kies bij een droge hoofdhuid voor een parfumvrije shampoo met voldoende voedende ingrediënten. Denk hierbij aan natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera, kokosolie en arganolie. Wil je weten welke producten dat precies zijn? Bekijk dan ons assortiment met shampoo voor droge hoofdhuid

Tot slot

Tot slot

Heb je last van een extreem droge hoofdhuid, of verminderen je klachten niet? Dan kan je het beste advies vragen aan een arts. Soms is er namelijk een medische oorzaak voor je droge hoofdhuid, zoals eczeem. De huisarts of dermatoloog kan jou hier meer over vertellen.

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com