Dacht jij dat je als je glutenintolerant bent bijna niets meer kan eten? Schär bewijst het tegendeel! Dit zelfgemaakte glutenvrije flatbread is heerlijk bij je lunch, diner of bij de borrel. Verras je familie of vrienden met deze heerlijke en insta-waardige side-dish!
Dieetwensen: Glutenvrij, vegetarisch, vegan mogelijk
Porties: 4
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 8 minuten
Ingrediënten:
Voor het brood:
- 175 gram Schär Glutenvrije Broodmix*
- 5 gram droge gist
- 1/2 theelepel zout*
- 125 ml water
- 75 ml natuurlijke (plantaardige) yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie*
Voor de hummus:
- 200 gram kikkererwten
- 2 eetlepels citroensap
- een snufje zout, naar smaak
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- eventueel wat water (als de hummus anders te dik wordt)
- Optioneel: 2 eetlepels tahini*
Ter garnering:
- Groenten naar keuze; bijvoorbeeld verse spinazie, tomaatjes en gegrilde aubergine of broccoli.
- Extra dips
* = verkrijgbaar bij Holland & Barrett
Bereidingswijze:
Stap 1. Mix alle ingrediënten voor het brood tot een glad deeg en laat het deeg vervolgens rijzen tot het in grootte verdubbeld is.
Stap 2. Terwijl het deeg aan het rijzen is, maak je de hummus: stop alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een gladde substantie.
Stap 3. Verdeel het deeg in 4 even grote stukken op een met meel belegde ondergrond.
Stap 4. Spreid het deeg vanuit het midden naar buiten om een ovale platte flatbread te maken.
Stap 5. Bak het flatbread 6 tot 8 minuten in een koekenpan. Draai het brood na 3 à 4 minuten om.
Stap 6. Bestrijk het brood rijkelijk met hummus en gegrilde groenten naar keuze! Serveer het brood eventueel met extra dips en een salade.
Eet smakelijk!
Dit recept is afkomstig van Schär.