• Vitamines & Supplementen
  • Persoonlijke Verzorging
  • Voeding & Dranken
  • Slank & Detox
  • Sportvoeding
  • Populair
  • Aanbiedingen
  • Summershop
  • Health Hub
  • Account
Mijn account
Passie
  • Log in
  • Hoe meld ik me aan?
  • Wat zijn de voordelen?
  • Veelgestelde vragen
Holland & Barrett - Natuurlijke gezondheid & verzorging
  • Menu
  • Account
  • Winkel
  • Winkelmand
    Zoek
    • Winkel
    • Folder
    • Vitamines & Supplementen
    • Persoonlijke Verzorging
    • Voeding & Dranken
    • Slank & Detox
    • Sportvoeding
    • Populair
    • Aanbiedingen
    • Health Hub

    Home / Coeliakie (glutenintolerantie) / Glutenvrij flatbread met hummus en groente

    Glutenvrij flatbread met hummus en groente

    Dacht jij dat je als je glutenintolerant bent bijna niets meer kan eten? Schär bewijst het tegendeel! Dit zelfgemaakte glutenvrije flatbread is heerlijk bij je lunch, diner of bij de borrel. Verras je familie of vrienden met deze heerlijke en insta-waardige side-dish!

     

    Dieetwensen: Glutenvrij, vegetarisch, vegan mogelijk
    Porties: 4
    Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
    Bereidingstijd: 30 minuten
    Kooktijd: 8 minuten

    Ingrediënten:

    Voor het brood:

    • 175 gram Schär Glutenvrije Broodmix*
    • 5 gram droge gist
    • 1/2 theelepel zout*
    • 125 ml water
    • 75 ml natuurlijke (plantaardige) yoghurt
    • 1 eetlepel olijfolie*

    Voor de hummus:

    • 200 gram kikkererwten
    • 2 eetlepels citroensap
    • een snufje zout, naar smaak
    • 1 teentje knoflook
    • 3 eetlepels olijfolie
    • eventueel wat water (als de hummus anders te dik wordt)
    • Optioneel: 2 eetlepels tahini*

    Ter garnering:

    • Groenten naar keuze; bijvoorbeeld verse spinazie, tomaatjes en gegrilde aubergine of broccoli.
    • Extra dips

    * = verkrijgbaar bij Holland & Barrett

    Bereidingswijze:

    Stap 1. Mix alle ingrediënten voor het brood tot een glad deeg en laat het deeg vervolgens rijzen tot het in grootte verdubbeld is.

    Stap 2. Terwijl het deeg aan het rijzen is, maak je de hummus: stop alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een gladde substantie.

    Stap 3. Verdeel het deeg in 4 even grote stukken op een met meel belegde ondergrond.

    Stap 4. Spreid het deeg vanuit het midden naar buiten om een ovale platte flatbread te maken.

    Stap 5. Bak het flatbread 6 tot 8 minuten in een koekenpan. Draai het brood na 3 à 4 minuten om.

    Stap 6. Bestrijk het brood rijkelijk met hummus en gegrilde groenten naar keuze! Serveer het brood eventueel met extra dips en een salade.

    Eet smakelijk!

    Shop Schär

     

    Dit recept is afkomstig van Schär.

     

    Tweet
    Follow on Instagram
    Coeliakie (glutenintolerantie) Recepten Vegetarisch Vrij van

    Dit vind je misschien ook interessant

    Zelf hummus maken

    Artikelen

    Zelf hummus maken

    Houd jij ook zo van hummus? Hummus is ontzettend lekker, gezond, ontzettend veelzijdig en… heel..

    LEES VERDER...
    Vegan parmezaanse kaas

    Artikelen

    Vegan parmezaanse kaas

    Over je pasta, pizza, salade of ovenschotel... deze vegan Parmezaanse kaas is bijna niet van..

    LEES VERDER...
    Vegan roomkaas

    Artikelen

    Vegan roomkaas

    Zou jij graag (vaker) vegan willen eten maar denk je dat je niet zonder kaas..

    LEES VERDER...

    Deel deze link

    • Inloggen Registreren
    • Passie klantenkaart

    Klantenservice

    • Contact
    • Wie zijn wij
    • Bezorging en retouren
    • Veelgestelde vragen
    • International shipping

    Over ons

    • Werken op het hoofdkantoor
    • Werken in retail
    • Zoek een winkel
    • Algemene voorwaarden
    • Privacy & cookie policy

    Voordelen

    • Passie klantenkaart
    • Folder
    • Nieuwsbrief
    • Nieuw binnen
    • Kwaliteitsgarantie

    Meer

    • Advies
    • Onze omgeving, Natuurlijk!
    • Merken A - Z
    • Pers
    • Sitemap
    Vacatures
    Activeer je Passie kaart
    Registreren

    © 2017 Holland & Barrett B.V.
    De Tuinen is een handelsnaam van Holland & Barrett B.V.