Calorieën
999kcalEiwitten
28gVetten
68gWaarvan verzadigd
12gVezels
24gKoolhydraten
55gZout
5g250 g kikkererwten
3 eetlepels (45ml) tahini
1 geplet teentje knoflook
1 theelepel gemalen zeezout
3 eetlepels (40 ml) extra vierge olijfolie
sap van 1 grote citroen
1
Doe het citroensap en de tahini en blend het gedurende 60 seconde. Schraap de binnenkant van de keukenmachine of blender om er zeker van te zijn dat alles goed mengt. Verwerk het vervolgens nog eens 30 seconden.
2
Voeg daarna de olijfolie, knoflook en zout toe. Verwerk dit nog eens 60 seconden.
3
Voeg de kikkererwten toe. Gebruik je kikkererwten uit blik? Spoel ze dan eerst of ander koud stromend water en laat uitlekken. Mix alles gedurende 2 minuten goed door elkaar. Je kan de kikkererwten het beste beetje bij beetje toevoegen om ervoor te zorgen dat ze goed worden geplet en gemengd.
Gebruik je een blender in plaats van een keukenmachine? Dan kan het nodig zijn om in deze stap al een paar eetlepels koud water toe te voegen; zo zo zorg je ervoor dat alles goed blendt.
4
Beoordeel de consistentie en voeg koud water toe totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt. Verwerk nogmaals 30 seconden.
5
Doe de hummus in een passende schaal. Top de hummus eventueel nog met een snufje gerookt paprikapoeder en een scheutje olijfolie.