Close
pompoenbrood

Glutenvrij pompoenbrood

06 Oct 2022 • 3 minuten

Ben je op zoek naar het ideale herfstige tussendoortje, en eet je glutenvrij? Probeer dan eens ons glutenvrije pompoenbrood! Je maakt dit recept met een verse flespompoen en de typisch herfstige kruidenmix: pumpkin spice. Gebruik plantaardige melk om je pompoenbrood ook lactosevrij te maken. Eet smakelijk!

Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrij
Makkelijk
Serves 10 stukken
Prep time: 20mins
Cook time: 40mins
Total time: 1hr
Nutrition: per serving

Calories

98kcal

Protein

4g

Total fat

4g

Saturates

1g

Fibre

1g

Carbs

10g

Sugar

1g

Salt

1g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Maak de pompoen schoon, snijd deze in blokjes en kook deze in 15-20 minuten gaar.

3

Laat de pompoen afkoelen en pureer tot een gladde puree. Mix daarna de puree met de eieren, agave siroop en een scheutje (plantaardige) melk.

4

Meng het havermeel, amandelmeel, bakpoeder, chiazaad en pumpkinspice in een aparte kom door elkaar. Voeg daarna de mix bij de gepureerde pompoen en mix alles tot een glad beslag.

5

Giet alles in een ingevet cakeblik en bestrooi met pompoenpitten.

6

Bak het pompoenbrood in 40-45 minuten gaar.

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com