Wist je dat heerlijke ontbijtjes helemaal niet ingewikkeld hoeven te zijn? Overnight oats zijn havervlokken die een nachtje geweekt hebben in (plantaardige) melk. Het enige dat jij hoeft te doen, is ’s avonds je favoriete ingrediënten door elkaar mixen en alles een nachtje in de koelkast te zetten. Voor onze overnight oats met kurkuma, manuka honing en gember spring jij morgenochtend je bed uit en geef je jouw dag een kick-start!
Dieetwensen: vegetarisch
Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten plus 1 nacht wachttijd
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Voedingswaarden per portie:
Energie | Vet | waarvan verzadigd | Eiwitten | Vezels | Koolhydraten | Suiker | Zout |
614 kcal | 20 g | 11 g | 10.5 g | 4.5 g | 91 g | 40 g | 0.2 g |
Ingrediënten:
- 100g havermout*
- 2 tbsp chia*
- 1 theelepel kurkuma*
- 1 theelepel gemberpoeder*
- 30g sultana rozijnen*
- 300ml kokosnootdrink* of een andere (plantaardige) melk
- 2 eetlepels manuka honing MGO 40*
- 2 eetlepels gedroogde kokos*
- 1 banaan, in plakjes gesneden (als topping)
* Verkrijgbaar bij Holland & Barrett
Bereidingswijze:
Stap 1.Meng de havermout, kruiden, rozijnen en kokosmelk goed door elkaar in een kom, pot of afsluitbaar bakje. Zet de kom of het bakje afgedekt een nacht in de koelkast.
Stap 2.Haal ’s ochtends de overnight oats uit de koelkast, roer alles goed door elkaar en voeg eventueel nog wat extra (kokos)melk toe. Voeg daarna de manuka honing, kokos en plakjes banaan toe en serveer direct. Eet smakelijk!
Liever vegan? Vervang dan de manuka honing met bijvoorbeeld agavesiroop of jam.