Collageen

Wat is collageen?

Collageen is hét beauty ingrediënt van nu. Het is een lichaamseigen eiwit dat zich bevindt in de middelste huidlaag, ook wel de dermis genoemd. Dit bouwsteen zorgt ervoor dat je huid soepel en stevig blijft. Collageen bevindt zich daarnaast ook in andere weefsels in je lichaam, zoals je pezen, botten en bloedvaten.

Wat is collageen?

Hoe helpt collageen huidveroudering tegen te gaan?

Het natuurlijke huidverouderingsproces start rond je 25e levensjaar, wanneer je lichaam minder collageen aan gaat maken. Daarbij zijn er ook externe factoren zoals stress en zonlicht die je collageenaanmaak verminderen. Het aanvullen van jouw collageengehalte middels verzorging of supplementen kan daarom een effectieve manier zijn om fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan.

 

Er zijn twee verschillende soorten collageen: gehydrolyseerd collageen en niet-gehydrolyseerd (ongedenatureerd) collageen. Ongeveer 90% van de collageen in ons lichaam bestaat uit gehydrolyseerd collageen. Gehydrolyseerd collageen in supplement vorm is erg populaire omdat het collageen via deze weg sneller opgenomen wordt in je huid. Het is een ideale manier om je huid te helpen herstellen en pakt direct de oorzaak van huidveroudering aan.

 

 

Hoe helpt collageen huidveroudering tegen te gaan?

Wist je dat er drie manieren zijn om de hoeveelheid collageen in je huid te verhogen?

Collageen slikken

Collageen slikken

Collageen kan je innemen door voedsel te eten dat rijk is aan collageen en een supplement aan je dagelijkse routine toe te voegen. Collageen wat ingenomen wordt, wordt in de maag afgebroken en via het bloed komt het in de huid terecht. Voedingsmiddelen rijk aan collageen zijn fruit, wortels, knoflook, avocado en vis.

Collageen slikken
Collageen drinken

Collageen drinken

Een van de gemakkelijkste manieren om collageen tot je te nemen is door het te drinken. Door simpelweg een schepje collageenpoeder toe te voegen aan een glas vruchtensap, water of een smoothie verhoog je op een lekkere en snelle manier je collageengehalte.

Collageen drinken
Collageen smeren

Collageen smeren

Wil je je lichaam van binnen én van buiten verzorgen met collageen? Er zijn diverse huidverzoringsproducten verrijkt met collageen die je huid fluweelzacht, soepel en gehydrateerd houden. Van reinigen tot smeren: er zijn allerlei manieren om de aanmaak van collageen te stimuleren en de afbraak ervan te vertragen.

Collageen smeren

Heb je huid lief en start nu met een volledige collageenverzorging. Welk pakket past het beste bij jou?