Wil jij graag (vaker) vegan eten maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen?
Wij laten je graag zien dat gezond én lekker plantaardig eten helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, delen een paar van onze favoriete recepten en hebben onze beste vegan food swaps voor je op een rijtje gezet.
Havermelk, sojamelk, amandelmelk, kokosdrink en rijstmelk… de keuze in melkvervangers is reuze! Welke melkvervanger wordt jouw nieuwe favoriet?
Shop melkvervangersWist je dat lijnzaad en chiazaad ideale vegan eivervangers zijn? Meng 1 eetlepel chia- of lijnzaad met 3 eetlepels water ter vervanging van 1 ei. In hartige gerechten kan je ei ook vervangen door kikkererwtenmeel, in zoete gerechten zoals cake of pannenkoeken zijn banaan en appelmoes ook goede alternatieven.
Shop lijnzaadEdelgistvlokken hebben een hartige, kazige smaak en zijn een perfect vegan alternatief voor parmezaanse kaas. Voor een kaassausje kan je edelgistvlokken en (geweekte) cashewnoten gebruiken, maar ook vegan roomkaas maak je gemakkelijk zelf!
Shop edelgistvlokkenHoning is niet vegan omdat het gemaakt wordt door bijen, die honing gebruiken om de winter door te komen. Gelukkig zijn er ook tal van plantaardige vervangers, zoals agavesiroop, dadelstroop, maple syrup (ahornsiroop) of kokossiroop.
Shop vegan suikervervangers