Heb je ook zo’n zin in chocola? Deze vegan fudge brownies zijn het antwoord op iedere chocoladetrek! Het is niet zomaar een lekkere traktatie, want je krijgt zo ook een dosis eiwit, vezels, omega 3 en maar liefst 13 vitamines binnen! Dus waarom zou je dat stukje niet nemen?!
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: voor 16 personen
Ingrediënten:
- 150 gram pecannoten* plus 16 extra pecannoten ter decoratie
- 300 gram dadels*
- een snufje zout
- 3 eetlepels cacaopoeder*
- 180 gram (3 maatlepels) vegan chocolade*
- 2 kleine gekookte zoete aardappelen
* =verkrijgbaar bij Holland & Barrett
Bereidingswijze:
- Doe de pecannoten in een keukenmachine en mix deze tot bloem.
- Voeg de zoete aardappelen (zonder schil) toe aan de keukenmachine, samen met 2 eetlepels cacaopoeder, een snufje zout, de dadels en de vegan chocolade.
- Mix alles tot een glad mengsel.
- Bekleed een kleine vierkante diepgevouwen ovenschaal met bakpapier en schep het mengsel er in. Zorg dat de hele bodem bedekt is, ook de hoeken. Maak het mengsel glad met de achterkant van een lepel. Plaats de schaal in de koelkast en laat het twee uur rusten.
- Bestrooi de brownie met het overgebleven cacaopoeder en snijd in 16 kleine vierkanten. Druk een pecannoot in de bovenkant van elke brownie.
- Eet smakelijk!