• Vitamines & Supplementen
  • Persoonlijke Verzorging
  • Voeding & Dranken
  • Slank & Detox
  • Sportvoeding
  • Populair
  • Aanbiedingen
  • Summershop
  • Health Hub
  • Account
Mijn account
Passie
  • Log in
  • Hoe meld ik me aan?
  • Wat zijn de voordelen?
  • Veelgestelde vragen
Holland & Barrett - Natuurlijke gezondheid & verzorging
  • Menu
  • Account
  • Winkel
  • Winkelmand
    Zoek
    • Winkel
    • Folder
    • Vitamines & Supplementen
    • Persoonlijke Verzorging
    • Voeding & Dranken
    • Slank & Detox
    • Sportvoeding
    • Populair
    • Aanbiedingen
    • Health Hub

    Home / Recepten / Eenpansgerecht: Vegan chili met chipotle, zwarte bonen en quinoa

    Eenpansgerecht: Vegan chili met chipotle, zwarte bonen en quinoa

    Dieetwensen: Vegan, glutenvrij
    Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
    Aantal porties: 4
    Voorbereidingstijd: 10 minuten
    Bereidingstijd: 35 minuten
     

    Ingrediënten

    Voor de chili:

    • 1 eetlepel olijfolie*
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
    • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
    • 1 blikje maïs
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 2 theelepels komijnzaad
    • 2 theelepels paprika
    • 1 eetlepel chipotle in adobo
    • 200 gram quinoa*
    • 1 x 400 gram zwarte bonen in blik
    • 800 ml groentebouillon
    • 1 x 400 gram tomaten in blik

    Voor de topping:

    • 1 eetlepel edelgistvlokken*
    • 1 avocado, in plakjes
    • 20 gram koriander
    • 1 limoen, in vieren gesneden

    * Verkrijgbaar bij Holland & Barrett

     

    Bereidingswijze:

    Stap 1. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Zet vervolgens opzij.
    Stap 2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur, voeg de knoflook en ui toe en bak deze gedurende 2-3 minuten.
    Stap 3. Voeg de tomaten, kruiden, chipotle, zoete aardappel, paprika en de bouillon toe aan de quinoa. Breng aan de kook en laat het gedurende 25-30 minuten pruttelen, roer af en toe.
    Stap 4. Breng op smaak met zout en peper.
    Stap 5. Voeg de zwarte bonen en de maïs toe en kook de chili nog ongeveer 2 minuten.
    Stap 6. Serveer de chili met  avocado, limoensap en koriander. Strooi er wat edelgistvlokken overheen voor een licht ‘kazige’ smaak.

    Eet smakelijk!

     

    Shop vegan voeding & dranken

    Tweet
    Follow on Instagram
    Recepten Vegetarisch

    Dit vind je misschien ook interessant

    Zelf hummus maken

    Artikelen

    Zelf hummus maken

    Houd jij ook zo van hummus? Hummus is ontzettend lekker, gezond, ontzettend veelzijdig en… heel..

    LEES VERDER...
    Vegan parmezaanse kaas

    Artikelen

    Vegan parmezaanse kaas

    Over je pasta, pizza, salade of ovenschotel... deze vegan Parmezaanse kaas is bijna niet van..

    LEES VERDER...
    Vegan roomkaas

    Artikelen

    Vegan roomkaas

    Zou jij graag (vaker) vegan willen eten maar denk je dat je niet zonder kaas..

    LEES VERDER...

    Deel deze link

    • Inloggen Registreren
    • Passie klantenkaart

    Klantenservice

    • Contact
    • Wie zijn wij
    • Bezorging en retouren
    • Veelgestelde vragen
    • International shipping

    Over ons

    • Werken op het hoofdkantoor
    • Werken in retail
    • Zoek een winkel
    • Algemene voorwaarden
    • Privacy & cookie policy

    Voordelen

    • Passie klantenkaart
    • Folder
    • Nieuwsbrief
    • Nieuw binnen
    • Kwaliteitsgarantie

    Meer

    • Advies
    • Onze omgeving, Natuurlijk!
    • Merken A - Z
    • Pers
    • Sitemap
    Vacatures
    Activeer je Passie kaart
    Registreren

    © 2017 Holland & Barrett B.V.
    De Tuinen is een handelsnaam van Holland & Barrett B.V.