Dieetwensen: Vegan, glutenvrij
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Aantal porties: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
Voor de chili:
- 1 eetlepel olijfolie*
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 blikje maïs
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels komijnzaad
- 2 theelepels paprika
- 1 eetlepel chipotle in adobo
- 200 gram quinoa*
- 1 x 400 gram zwarte bonen in blik
- 800 ml groentebouillon
- 1 x 400 gram tomaten in blik
Voor de topping:
- 1 eetlepel edelgistvlokken*
- 1 avocado, in plakjes
- 20 gram koriander
- 1 limoen, in vieren gesneden
* Verkrijgbaar bij Holland & Barrett
Bereidingswijze:
Stap 1. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Zet vervolgens opzij.
Stap 2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur, voeg de knoflook en ui toe en bak deze gedurende 2-3 minuten.
Stap 3. Voeg de tomaten, kruiden, chipotle, zoete aardappel, paprika en de bouillon toe aan de quinoa. Breng aan de kook en laat het gedurende 25-30 minuten pruttelen, roer af en toe.
Stap 4. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5. Voeg de zwarte bonen en de maïs toe en kook de chili nog ongeveer 2 minuten.
Stap 6. Serveer de chili met avocado, limoensap en koriander. Strooi er wat edelgistvlokken overheen voor een licht ‘kazige’ smaak.
Eet smakelijk!