Heb jij zin in pannenkoeken maar heb je een gluten allergie of intolerantie? De Glutenvrije Bakker maakt het makkelijk om van glutenvrije recepten te smullen! Probeer nu dit heerlijke recept en verwen jezelf door een topping naar keuze te gebruiken. Je kunt elk moment van de dag van de pannenkoeken genieten.
Benodigdheden voor 12-13 pannenkoeken:
- Pannenkoekenmix van de Glutenvrije Bakker
- 800 ml halfvolle melk, soja melk of amandel melk
- 5 eieren of eivervanger
- Margarine om in te bakken
Optioneel voor fruit pannenkoeken:
- 2 el honing
- 2 tl gemalen ceylon kaneel
- 3 appels zonder klokhuis en in dunne plakjes gesneden of 1 hele banaan
Bereidingswijze:
- Meng in een beslagkom de melk, de eieren en de pannenkoekenmix. Meng tot eenglad beslag (voor de fruit pannenkoeken voeg de honing, kaneel, banaan of appel toe).
- Verhit een koekenpan en smelt hierin een klontje margarine. Bak de pannenkoeken op een middelhoog vuur goudbruin.
- Serveer de pannenkoeken naar keuze met vers fruit, cacao nibs of probeer een scheutje agave of ahorn siroop.
- Smullen maar!