Hoe werkt onze service

Stap 1

Boek een afspraak via onze online kalender door een gewenste datum en tijd uit te kiezen. Na het boeken ontvang je een uitnodiging per mail die je toegang geeft tot jouw persoonlijke videogesprek.

Stap 2

Woon het videogesprek bij via onze videoservice met je laptop of via een ander mobiel apparaat. Een videogesprek met een van onze medewerkers duurt 15 minuten en is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Stap 3

Stap 3 Klaar met het videogesprek? Laat dan een review voor ons achter. Hier help je ons enorm mee en zo kunnen wij ons advies en onze service blijven verbeteren.

Boek nu jouw videogesprek in

H&B Service Experts

Veel gestelde vragen

Een gesprek wordt ingepland voor 15 minuten.

Onze Service Experts kunnen helpen met een advies over het gehele assortiment van Holland & Barrett, variërend van gezonde voeding, sport, vitamines, mineralen en supplementen tot gezichts-, haar- en lichaamsverzorging.

Als je een vraag hebt over jouw bestelling of Voordeelkaart kun je terecht op onze klantenservicepagina

Om je pakket te volgen, ga je naar status bestelling.

 

Natuurlijk kan iedereen een videogesprek inplannen! Houd er wel rekening mee dat wij mogelijk beperkt zijn in ons advies wanneer sprake is van doktersbehandeling of medicijngebruik. Let op: voor de categorie gezichts-, haar en lichaamsverzorging geldt een minimumleeftijd van 16 jaar en voor de overige categorieën 18 jaar.

Heb je een vraag over jouw bestelling, Voordeelkaart of gewoon een andere vraag, dan kun je terecht bij onze klantenservice.

Een computer, mobiel of tablet met een internetverbinding, webcam en microfoon.

Je hoeft niets te downladen of te installeren. Het videogesprek kan gestart worden met één klik vanuit de e-mail, agenda-afspraak of sms-herinnering.

Al onze videogesprekken zijn end-to-end versleuteld en volledig beveiligd. Elk videogesprek heeft een unieke link, waar alleen jij toegang toe hebt. Je link verloopt automatisch nadat de video-afspraak is afgelopen.

Na het plannen van een videogesprek ontvang je een emailbevestiging met link om het gesprek te starten op het afgesproken moment. Hierbij tref je ook een agenda-uitnodiging aan, zodat je de afspraak aan jouw agenda kunt toevoegen. Ook ontvang je sms-berichten en herinneringsemails, zodat je de afspraak niet kunt vergeten en via de link altijd toegang hebt tot het videogesprek op het afgesproken moment.

Ja, het videogesprek start met de video-optie ingeschakeld. Je hebt natuurlijk altijd de mogelijkheid om je video uit te schakelen. Je moet je microfoon te allen tijde aanhouden, zodat we natuurlijk wel een gesprek kunnen voeren.

Je kunt eindeloos afspraken maken en dus ook meerdere boekingen als je meer advies nodig hebt over hetzelfde of verschillende onderwerpen.

We werken 7 dagen per week en proberen zoveel mogelijk tijd beschikbaar te hebben binnen onze openingstijden van maandag – vrijdag 08.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag – zondag 10.00 – 17.00 uur.

Ja, tijdens het gesprek kun je ervoor kiezen om je scherm te delen om het gesprek te ondersteunen. Dit geldt natuurlijk ook voor de Service Expert om te helpen bij het advies.

Heb je een online account (deze adviseren wij aan te maken voor de start van het videogesprek) dan kan onze Service Expert helpen de geadviseerde spullen in jouw winkelmandje te doen, zodat je een eventuele aankoop tijdens of na het videogesprek zelf kunt afronden.

Na het videogesprek ontvang je uiteraard ook een samenvatting van het gesprek met eventueel geadviseerde producten, zodat je zelf op een later moment online of in één van onze winkels je aankoop kunt doen.