Ben jij nog op zoek naar een lekker dessert voor een feestelijke gelegenheid? Zorg dat je tafelgenoten nog een gaatje overhouden, want dit zelfgemaakte vegan chocolade-ijs is onweerstaanbaar lekker. Daarnaast doet dit vegan ijs het ook erg goed als comfortfood – ijs eten onder een dekentje op de bank wordt nóg lekkerder als je het zelf hebt gemaakt!
Zelf vegan ijs maken klinkt misschien omslachtig en ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet! Je hebt voor dit chocolade-ijs ook geen ijsmachine nodig – dit vegan (en dus ook lactosevrije) ijs maak je gewoon met een blender of keukenmachine – en een klein beetje geduld.
Top je gezonde ijs af met geschaafde amandelen, cacaonibs, geraspte kokos en rood fruit.
Chocolade-ijs recept
Dieetwensen: vegan, zuivelvrij, lactosevrij
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 15 minuten
Voedingswaarden (8 porties)
Energie | Vet | waarvan verzadigd | Eiwitten | Koolhydraten | Vezels | Zout |
2472 kcal | 185,2 gr | 98,1 | 54,8 gr | 138 gr | 18,2 gr | 0,2 gr |
Ingrediënten
- 500 ml volvette kokosmelk
- 200 ml cashewnoten, geweekt
- 10 eetlepels cacaopoeder*
- 4 theelepels vanillepoeder*
- 20 ontpitte Medioul dadels (ongeveer 200 gram)
- 2 eetlepels ahornsiroop of agavesiroop*
- een snufje zout
Optioneel: toppings zoals geschaafde amandelen*, cacaonibs*, geraspte kokos* en rood fruit.
* = verkrijgbaar bij Holland & Barrett
Bereidingswijze
Stap 1. Week de cashewnoten minimaal 2 uur in een bakje met water.
Stap 2. Giet de cashewnoten af en doe deze samen met de andere ingrediënten voor het chocolade ijs in je keukenmachine of blender en mix tot er een romig mengsel ontstaat.
Stap 3. Giet het mengsel in een cakeblik (of een andere vorm) en zet het voor minimaal 3 uur in de vriezer.
Stap 4. Serveer het vegan chocolade-ijs met jouw favoriete toppings. Denk bijvoorbeeld aan geschaafde amandelen, geraspte kokos, cacaonibs of vers rood fruit.