Bij superfoods denk je misschien al snel aan exotische voedingsmiddelen als gojibessen, cacaonibs, chiazaad en macapoeder, maar wist je dat havermout ook een echte superfood is?
Havermout is niet alleen rijk aan vezels en mineralen, maar is daarnaast ook een bron van vitamine B en E. Je kan natuurlijk kiezen voor een ‘simpel’ havermoutontbijtje met havermout, melk of een melkvervanger en eventueel nog wat fruit, maar wat dacht je van deze ‘special’ met havermout, quinoa en manuka? Zo geef jij je dag een echte kick-start!
Dieetwensen: Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 1
Voedingswaarden per portie
Energie | Vet | waarvan verzadigd | Eiwitten | Vezels | Koolhydraten | Suiker | Zout |
291 kcal | 14 g | 1,7 g | 11 g | 4,2 g | 28 g | 13 g | 0,27 g |
Ingrediënten
- 200 ml amandeldrink*
- 15 gram quinoa*
- 15 gram havermout*
- 1 eetlepel sultanarozijnen*
- 1 eetlepel amandelen* of walnoten* (gehakt)
- 1 theelepel manuka honing*
- 1 theelepel pompoenpitten*
- optioneel: blauwe bessen of ander fruit
* = verkrijgbaar bij Holland & Barrett
Bereidingswijze
Stap 1. Doe de quinoa en de amaneldrink in een steelpannetje en laat 10 minuten koken.
Stap 2. Roer de havermout, rozijnen en gehakte noten er doorheen, zet het vuur lager en laat nog 5 minuten sudderen tot de melk goed is opgenomen. Voeg indien nodig wat extra melk toe.
Stap 3. Doe de quinoa-havermoutpap in een kom en garneer met manuka honing, amandelen en/of pompoenpitten en vers fruit.