-20% bij €40

000000s
Code:SUNDAY
 

-20% bij €40

000000s

Code:SUNDAY

Vegan ramen

vegan ramen
Zin in een verwarmende, voedzame maaltijd boordevol smaak? Deze veganistische ramen is precies wat je nodig hebt! Met knoflook, gember, miso en shiitake paddenstoelen creëer je in een handomdraai een rijk en hartig gerecht. Maak het af met eiwitrijke vegan kipstukjes en knapperige groenten voor een complete, gezonde maaltijd die je smaakpapillen zal verrassen. Perfect voor een doordeweekse avond of een ontspannen weekenddiner!
Makkelijk
Serves 2 porties
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

566kcal

Eiwitten

29g

Vetten

23g

Vezels

9g

Koolhydraten

57g

Suiker

5g

Zout

9g

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • Duimgrote stukje gember, fijn gesneden
  • 1 el witte misopasta
  • 1 el tahini
  • 15 shiitake paddenstoelen
  • 1l veganistische bouillon
  • 2 el sojasaus
  • 125 g eiwitrijke vegan kipstukjes
  • 1 el maïzena
  • 1 el olie
  • 100 g ramen of rijstnoedels
  • 1 paksoi, in stukjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 25 g taugé
  • 1 wortel, geschild en in fijne stukjes gesneden
  • Sesamolie, sriracha, koriander, fijngehakte pinda's, om te serveren (optioneel)

Methode

1

Doe de knoflook, gember, miso, champignons, bouillon en soja in een pan en breng zachtjes aan de kook. Dek af en laat 5 minuten borrelen. Zeef in een pan en gooi alles weg wat in de zeef achterblijft.

2

Haal eventueel water uit de eiwitstukjes en volg de aanwijzingen op de verpakking. Dek losjes af en zet apart.

3

Schep de eiwitstukjes door de maïzena en bak ze een paar minuten in de olie tot ze lichtbruin zijn. Kook de noedels 1 minuut korter dan aangegeven op de verpakking, giet af en zet apart.

4

Voeg de paksoi en ¾ van de lente-uitjes toe aan de bouillon en verwarm zachtjes 1-2 minuten. Verdeel de noedels over de kommen en schep de hete bouillon en groenten erover. Leg er de proteïnestukjes, taugé, wortel, gemberstokjes en de rest van de lente-uitjes op, besprenkel met sesamolie en garneer met de rest van de ingrediënten naar keuze. Wij serveerden er kimchi bij.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox