Close
vijgenjam

Vijgenjam

21 Jun 2023 • 2 minuten

Ben je dol op de zoete smaak van vijgen? Dan is dit recept voor zelfgemaakte vijgenjam met gedroogde vijgen echt iets voor jou! Het is de perfecte manier om het hele jaar door te genieten van de heerlijke smaak van vijgen, zelfs wanneer ze niet in het seizoen zijn. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten en wat geduld, kun je een pot boordevol rijke jam maken. Smeer het op versgebakken brood of gebruik het als topping voor je favoriete desserts. 

Vegan
Lactosevrij
Glutenvrij
Makkelijk
Serves 10 porties (voedingswaarde per portie)
Prep time: 20mins
Cook time: 10mins
Total time: 30mins
Nutrition: per serving

Calories

68kcal

Protein

1g

Total fat

0g

Saturates

0g

Fibre

3g

Carbs

14g

Sugar

12g

Ingrediënten

Methode

1

Breng het water aan de kook in een steelpannetje. Snijd de verse en gedroogde vijgen in stukjes en ontdoe ze van de steeltjes en voeg ze toe aan het kokende water

2

Rasp de citroen en voeg ook de rasp toe aan het water samen met het sap

3

Kook de ingrediënten zo'n 10 a 15 minuten op laag vuur

4

Pureer de vijgen tot een mooie jam. Voeg een lepel arrowroot toe en roer alles goed door elkaar

5

Laat de jam nog heel even koken op laag vuur en zet het vuur vervolgens uit wanneer de jam stevig genoeg is. Merk je nou dat de jam vrij dun blijft? Voeg dan iets meer arrowroot toe. Is de jam te dik? Voeg dan iets meer water toe

6

Voeg als laatste de kaneel toe en roer dit goed door de jam. Doe de jam in een schone weckpot en bewaar deze in de koelkast.

Bewaartip! De jam blijft 3 weken goed in de koelkast

marike-bol

Author: Marike BolGlutenvrij receptontwikkelaar

Glutenvrij receptontwikkelaar

Wat ooit begon met glutenintolerantie als gevolg van een vervelende auto-immuunziekte, wist Marike met al haar positiviteit om te zetten in een reis van mooie uitdagingen. En met succes, want inmiddels staat zij bekend om haar originele, glutenvrije recepten, twee game-changers van boeken en haar in 2021 opgerichte Academy die het voor iedereen mogelijk maken om een verrukkelijke én gezonde verwenning uit de oven te toveren. Op haar website marikebol.com vind je tal glutenvrije recepten!

Read more
  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com