Close

Een Tuin vol Verhalen

In de podcast ‘Een Tuin vol Verhalen’ gaat Emmely de Wilt op zoek naar het verhaal achter bijzondere ingrediënten uit de natuur. Van planten en kruiden, tot superfoods van over de hele wereld: de meest bijzondere verhalen en mythes achter natuurlijke ingrediënten worden onderzocht. Hoe komt chiazaad bijvoorbeeld aan zijn superkracht? En klopt het dat aloë vera levens kan redden?

Samen met haar goede vriend Filip neemt Emmely je mee in een tuin vol verhalen. Filip kent de legendarische geschiedenis achter bijna elk ingrediënt uit de natuur! En Emmely gaat in gesprek met voedingsdeskundigen en specialisten die meer kunnen vertellen over de werking van geneeskrachtige kruiden en medicinale planten. Samen met hen ontdek je alles over brandnetel, aloë vera, hennep, argan, chiazaad en gember.

Aflevering #6 - Gember

Gember is een bijzondere wortel, die al jarenlang overal ter wereld gegeten wordt. Het zou werken tegen misselijkheid en allerlei pijntjes. Wat gember precies doet met je lijf? Dat ontdek je in deze aflevering!

Aflevering #5 - Chiazaad

Dit zaadje maakte in 2009 een grandioze comeback. Sindsdien is het niet meer weg te denken uit vele ontbijtjes! Wat maakt chiazaad tot superzaad? Je ontdekt in deze aflevering wat een eetlepel chiazaad per dag voor goeds voor je doet.

Aflevering #4 - Argan

In Zuid-Marokko staat de arganboom bekend als de Boom Der Schoonheid. Word je echt mooier van de olie uit de zaden van de arganboom?

Aflevering #3 - Hennep

Hennepzaad, hennep proteïne, hennepzaadolie: je vindt allerlei producten van deze multifcuntionele plant terug in onze winkel! 3000 jaar geleden ontdekte de goddelijke boer Shennong in het oude China de bijzondere werking van hennep.

Aflevering #2 - Aloë Vera

Aloë vera noemen ze ook wel ‘de plant van onsterfelijkheid’. Het wordt voor talloze producten gebruikt, maar of je er nu echt het eeuwig leven van krijgt? Emmely en Filip nemen je mee terug in de tijd, en vertellen je alles over de ontstaansgeschiedenis van aloë vera als krachtige plant.

Aflevering #1 - Brandnetel

In het oude Rome gebruikten wereldberoemde dichters brandnetels als wondermiddel tegen impotentie. Is dat inderdaad een verborgen kracht van dit prikkelende plantje?

Luister de podcast Een Tuin vol Verhalen via:

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com