Dieetwensen: Vegetarisch, vegan
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Voedingswaarde per portie
Energie | Vet | Waarvan verzadigd | Eiwit | Koolhydraten | Waarvan suikers | Vezels | Zout |
474 kcal | 15g | 2g | 20g | 65g | 41g | 6g | 0.3g |
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa*
- 400 ml magere melk of een melkvervanger*
- 1 vanillestokje of 2,5 gram vanillepoeder*
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker*
- 100 gram bramen
- 1 vijg, in vieren*
- 50 gram pistachenoten, gehakt
* = Verkrijgbaar bij Holland & Barrett
Bereidingswijze:
Stap 1. Meng de quinoa en melk in een grote steelpan en verwarm dit op een laag vuurtje.
Stap 2. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg dit toe aan de quinoa-mix, plus het stokje. Gebruik je vanillepoeder? Voeg het poeder dan gewoon aan de pap toe. Wanneer de quinoa suddert kook je dit nog 15 tot 20 minuten door, of totdat het ingedikt is. Af en toe roeren.
Stap 3. Voeg 5 minuten voor het geheel klaar is de eetlepel kokosbloesemsuiker toe. Wanneer de quinoa gaar is, verwijder je het vanillestokje en schep je de pap in een kom.
Stap 4. Voeg als laatst de vijg, bramen en pistachenootjes toe en strooi hier de overgebleven suiker overheen.
Eet smakelijk!
Meer inspiratie nodig? Bekijk hier onze favoriete gezonde ontbijtjes.