Close
OrganiCup header

AllMatters (OrganiCup): gemakkelijk, gezond en milieuvriendelijk

23 Nov 2021 • 1 minuten

Email
Facebook
Twitter

Menstruatiecups worden steeds populairder. Toch kan het wat onwennig voelen om de overstap van vrouwelijke hygiëne producten zoals tampons of maandverband naar een menstruatiecup te maken 

Hoewel we over het algemeen eerder voor bovengenoemde traditionele menstruatieproducten kiezen, zitten er ontzettend veel voordelen aan een menstruatiecup. AllMatters (OrganiCup) maakt deze voordelen kenbaar en maakt de overstap naar dit duurzamere menstruatieproduct gemakkelijker.  

Duurzaamheid, transparantie en impact 

Door te kiezen voor AllMatters (OrganiCup), kies je niet alleen voor een transparant menstruatieproduct met een minimale impact op je lichaam en het milieu, maar ook voor een product dat duurzaamheid centraal stelt. In tegenstelling tot wegwerpproducten als tampons en maandverband, is een AllMatters (OrganiCup) namelijk jarenlang herbruikbaar en bevat het geen chemicaliën die niet goed zijn voor het lichaam.

Holland & Barrett support de visie van AllMatters (OrganiCup) dat verzorgingsproducten (voor onze intieme zones) geen schadelijke chemicaliën mogen bevatten en geen natuurlijke lichaamsafscheidingen mogen absorberen wat kan leiden tot infecties. Menstruatie mag niet de oorzaak zijn van grote vervuiling, en is daarnaast iets natuurlijks waarvoor we ons niet voor hoeven te schamen.

Overstappen op een menstruatiecup?

Twijfel je om over te stappen op een menstruatiecup, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij delen 10 voordelen!

De AllMatters (OrganiCup):

 1. Is gemakkelijk in gebruik 

Zodra je weet hoe een menstruatiecup werkt, is deze erg gemakkelijk in gebruik. Plaats de cup in je vagina, verwijder hem, maak hem leeg, was hem met de bijbehorende OrganiWash en gebruik hem opnieuw. Het is misschien even oefenen, maar zodra je de handeling onder de knie hebt is de menstruatiecup niet meer weg te denken uit je cyclus.

 1. Lekt minder snel door   

Een tampon kan je het beste na 4 tot 6 uur vervangen of verwijderen om doorlekken (en irritatie) te voorkomen. Een menstruatiecup – mits correct geplaatst, daarentegen lekt een stuk minder snel door doordat hij zich vacuüm zuigt in je vagina.

 1. Onthoud het lichaam van schadelijke chemicaliën

Heb je er ooit over nagedacht wat er in je maandverband en tampons zit? Veel van deze wegwerpproducten bestaan uit chemicaliën zoals lijm, parfum en zelfs bleekmiddel - en toch gebruiken we deze voor ons lichaam. AllMatters (OrganiCup) is gemaakt van 100% siliconen van medische kwaliteit, wat betekent dat er niets schadelijk aan toe is gevoegd.

 1. Is beter voor het milieu

Een menstruatiecup gaat tot maar liefst 10 jaar mee. Bedenk maar eens hoeveel maandverband en tampons je gebruikt en weggooit tijdens een menstruatie en dat vermenigvuldigt met alle jaren dat je menstrueert.

Grofweg gebruik je in het leven ongeveer 11.000 maandverbandjes en/of tampons. Dat is een vrij aanzienlijke hoeveelheid afval voor één persoon! Door over te stappen op een duurzamere optie zoals een menstruatiecup, verminder jij je persoonlijke impact op het milieu dus flink.

 1. Helpt je geld te besparen

Doordat een menstruatiecup tot wel 10 jaar meegaat, bespaar je natuurlijk ook veel geld door niet elke maand maandverband en tampons te hoeven kopen. Een menstruatiecup heeft zichzelf daarmee in een zeer korte periode terugbetaald!

 1. Is ideaal voor op reis

Een menstruatiecup kan tot wel 12 uur gebruikt worden en is daardoor je perfecte reismaatje. Zo hoef je je namelijk tot het einde van de dag geen zorgen te maken over nare gevolgen als doorlekken.

Een ander positief punt is dat je met je menstruatiecup gemakkelijk in het zwembad en in de oceaan kunt zwemmen – iets wat met maandverband niet mogelijk is en met een tampon voor problemen kan zorgen doordat een tampon veel bacteriën uit het water kan opnemen.

 1. Kan gebruikt worden tijdens het sporten

Benieuwd of je met een menstruatiecup kunt sporten? Ja, dat kan zeker! De cup heeft namelijk een zuignap waardoor je er zeker van kan zijn dat hij zelfs tijdens intensief bewegen goed op zijn plaats blijft zitten.

 1. Beschermt ook tijdens de nacht

Ook slapen met een menstruatiecup is geen probleem. De AllMatters (OrganiCup) menstruatiecup kan tot 12 uur kan worden gebruikt en is daarom ideaal tijdens de nacht.

 1. Heeft een grote capaciteit

Zelfs bij een zwaardere menstruatie hoeft een menstruatiecup niet zo vaak geleegd te worden als een tampon vervangen moet worden. Dit komt enerzijds doordat de menstruatiecup tot wel 12 uur achter elkaar gedragen kan worden en anderzijds door de grote capaciteit die een menstruatiecup heeft.

Menstruatiecups kunnen namelijk tot wel 30 ml bloed opvangen, terwijl tampons over het algemeen maar 5 ml kunnen absorberen.

 1. Is niet zichtbaar terwijl je hem draagt

Een menstruatiecup zit helemaal in je lichaam en is daardoor niet zichtbaar terwijl je hem draagt. Dit kan fijn zijn wanneer je bijvoorbeeld strakke kleding draagt en je hoeft je ook geen zorgen te maken over dat vervelende tampon-touwtje dat eruit hangt wanneer je gaat zwemmen.

Wil je de AllMatters (OrganiCup) menstruatiecup kopen? De AllMatters (OrganiCup) menstruatiecup kan keer op keer hergebruikt worden, hoeft maar twee keer per dag geleegd te worden en gaat tot wel 10 jaar mee. Hygiënisch, goed voor je bankrekening en goed voor de planeet!
Als je kiest voor AllMatters (OrganiCup), kies je voor duurzame, milieuvriendelijke en transparante vrouwelijke hygiëne producten.

 • IDeal
 • MasterCard
 • Visa
 • AmericanExpress
 • PayPal
 • Instagram
 • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com