Close
curly girl method

Alles over de Curly Girl Methode

04 Oct 2022 • 1 minuten

Wil jij ook weer perfect glanzende en gedefinieerde krullen? De door Lorraine Massey ontwikkelde Curly Girl Methode is een baanbrekende haarverzorgingsmethode die hiervoor zal zorgen. De kern van de Curly Girl Methode is het stoppen met shampoo en het vermijden van bepaalde ingrediënten die een laagje om je haar heen leggen, zoals siliconen, zodat je krullen weer lucht krijgen.

Wat heb je nodig voor de curly girl methode?

Wat heb je nodig voor de curly girl methode?

Om de CG-methode toe te passen, is een goede voorbereiding belangrijk. Allereerst heb je een shampoo nodig die voor volume zorgt en een conditioner op natuurlijke basis nodig.

Niet ieder product dat Curly Girl Methode-proof is, is ook automatisch geschikt voor de verzorging en styling van jouw haar. Welk type product bij jou past, is namelijk afhankelijk van je krultype. Bekijk welk haar- of krultype je hebt en schaf de geadviseerde verzorgingsproducten aan.

Stijl haar

Stijl haar

Gebruik luchtige producten met een lichte hold. Mousse is beter dan gel. Met stijl haar kan je een lichte slag bereiken, maar verwacht niet dat je een bos krullen krijgt.

Golvend of losse krullen

Golvend of losse krullen

Voor lichtgolvende of losse krullen gebruik je het best luchtige producten met een lichte hold zoals mousse of gel.

Grove krul

Grove krul

Gebruik producten die je haar hydrateren, krullen definiëren en die pluis verminderen. Gel is bij dit krultype een veelgebruikt stylingproduct.

Spiraalvormige, kleine krullen

Spiraalvormige, kleine krullen

Gebruik producten die je haar intensief hydrateren. Kies voor conditioners met veel goede oliën, butters of gel.

Hoe werkt de CG-methode?

Hoe werkt de CG-methode?

Het begint allemaal bij de final wash. Was voor je met de Curly Girl Methode begint je haar nog één laatste keer met een shampoo die wel sulfaten, maar geen siliconen bevat. Dit zorgt ervoor dat de siliconen die nog in je haar zitten uit je haar gewassen worden, zodat je met ‘schoon’ haar aan de CG-methode kunt beginnen.

Daarna alleen nog maar co-washen (wassen met conditioner)

Daarna alleen nog maar co-washen (wassen met conditioner)

Na de final wash laat je de shampoo liggen en was je haren alleen nog maar met conditioner. Conditioner maakt je haren voldoende schoon en biedt daarnaast meer verzorging dan een shampoo. Afhankelijk van hoe droog je hoofdhuid is, kun je dit 1 keer per week tot dagelijks toepassen. Kun je echt niet zonder shampoo? Was dan je haar 1 keer per week met een sulfaatvrije shampoo.

Elke dag weer krullen in 6 stappen

Als je bovenstaand advies hebt toegepast, ben je klaar om elke dag opnieuw mooie krullen te hebben. Dat doe je eenvoudig in 6 stappen: 

 1. Breng de conditioner aan op nat haar, van de wortels tot de punten en masseer het in.
 2. Ontklit je haren met de toppen van je vingers terwijl de conditioner inwerkt.
 3. Spoel de conditioner uit met koud water zodat de haarschubben worden afgesloten. Dit bevordert de glans van je haar maar gaat het pluizen tegen.
 4. Breng je verzorgende leave-in conditioner of mousse aan. Je geeft je krullen vorm door ondersteboven te hangen en je krullen erin te kneden. Ook kun je de krul rond je vingers draaien.
 5. Style je haar met een kleine hoeveelheid gel. Wrijf de gel over je handen met een klein beetje water en breng het op dezelfde manier als de leave-in conditioner aan.
 6. Droog je haar met behulp van een microvezel- of hydrofiele handdoek. Een katoenen shirt is ook geschikt. Vermijd tijdens de CG-methode alle (hete) lucht borstels, föhns, krul- en stijltangen om je haren mee te drogen.
 • IDeal
 • MasterCard
 • Visa
 • AmericanExpress
 • PayPal
 • Riverty
 • Instagram
 • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com