Koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten met Holland & Barrett

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Suikers, zetmeel en vezels zijn allemaal koolhydraten. Koolhydraten voorzien je lichaam van energie. Als je een koolhydraatarm dieet volgt, eet je slechts 50 tot 130 gram koolhydraten per dag. Door koolhydraatarm te eten, haal je dus minder energie uit koolhydraten – en juist meer uit eiwitten en vetten.

 

Er bestaan zowel snelle als langzame koolhydraten. Suiker is een snelle koolhydraat. Deze snelle koolhydraten (denk aan frisdrank, vruchtensappen, snoep en koekjes) geven je lichaam een snelle, maar kortstondige energieboost. Ze laten je bloedsuikerspiegel heel snel stijgen, maar ook weer snel dalen. Hierdoor schommelt je bloedsuikerspiegel continue.

 

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Wat zijn de voordelen van koolhydraatarm eten?

Onderzoek heeft aangetoond dat een koolhydraatarm dieet een effectief dieet is om op een snelle en veilige manier gewicht te verliezen. Een vervelende bijwerking bij veel diëten is dat je regelmatig honger hebt. Een voordeel van koolhydraatarm eten is een stabielere bloedsuikerspiegel. Dit zorgt ervoor dat je minder snel last van een hongergevoel hebt en je sneller je ideale gewicht bereikt.

 

Daarnaast is een koolhydraatarm dieet vaak rijk aan eiwitten. Eiwitten geven je langer een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel trek krijgt – en dus ook minder gauw in de verleiding komt om toch naar die reep chocolade of zak chips te grijpen.

 

Dankzij het groeiende aanbod aan verantwoorde en koolhydraatarme suikervervangers hoeft koolhydraatarm eten gelukkig ook niet te betekenen dat je helemaal geen zoetigheid meer mag eten.

 

Wat zijn de voordelen van koolhydraatarm eten?

Koolhydraatarme suikervervangers

Denk je er wel eens over na hoeveel suikers we dagelijks binnenkrijgen? We krijgen niet alleen suiker binnen door te snoepen en het drinken van frisdrank, maar ook via onze dagelijkse maaltijden.

 

Omdat we bijna allemaal wel van zoetigheid houden, maar het verstandig is om onze suikerinname te beperken, vind je bij ons verschillende suikervrije, zoete alternatieven voor tafelsuiker, zoals erythritol of stevia.

 

Stevia is een natuurlijke zoetstof die afkomstig is van de steviaplant. Stevia bevat geen calorieën en is wel 200 tot 300 keer zoeter dan suiker! Zo geniet jij op bewuste wijze van jouw dagelijkse portie zoet.

Koolhydraatarme suikervervangers

gerelateerde onderwerpen

Voeding