Close
Wortelsoep met gember en kurkuma

Vegan wortelsoep met gember en kurkuma

11 May 2022 • 2 minuten

Deze herfstige wortelsoep met gember en kurkuma is heerlijk verwarmend en vol van smaak. Perfect als lunch- of voorgerecht!

Vegan
Vegetarisch
Lacosevrij
Makkelijk
Serves 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

232kcal

Eiwitten

3g

Vetten

10g

Waarvan verzadigd

1g

Vezels

11g

Koolhydraten

27g

Suiker

15g

Ingrediënten

  • 2 eetlepels plantaardige olie

  • 2 uien, fijngehakt

  • 750 g wortels, fijngehakt

  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt

  • 2 teentjes kloflook, geperst

  • 2 theelepels kurkuma

  • 1 liter groentebouillon

  • 6 cm gember, geschild in plakjes gesneden

  • 1 handje koriander, gehakt

  • 4 lente-uitjes, gesneden

  • 1 groene peper, gesneden

  • 3 theelepels sesamolie

  • 2 theelepels limoensap

Methode

1

Verhit olie in een grote koekenpan en bak de wortel, selderij en uien ongeveer acht minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Voeg vervolgens de knoflook, gember en niet te vergeten de kurkuma toe. Bak nog vijf minuten.

2

Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Als het begint te borrelen, zet je het vuur lager en laat je het ongeveer 20 minuten, of tot de wortels zacht zijn, zachtjes doorkoken.

3

Haal de pan van het vuur en laat de soep een beetje afkoelen. Pureer de groenten vervolgens in een blender, of – nog beter – met een staafmixer, tot een gladde soep. Zet de pan vervolgens weer op het vuur.

4

Doe alle ingrediënten voor de garnering in een kom en meng ze goed door elkaar. Schep de soep in kommen en voeg daarna de garnering toe.

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com