Close
vegan omelet

Vegan omelet

22 Mar 2022 • 3 minuten

Dacht je dat je als je vegan eet geen omelet meer kan eten? Dan heb je het gelukkig mis! Onze ‘kikkererwten omelet’ bevat lekker veel groenten en is perfect als vullend ontbijt, brunch of lunch.

Voor deze vegan omelet gebruiken we kikkererwtenmeel en aquafaba. Aquafaba is het vocht uit een blikje kikkererwten dat je normaalgesproken waarschijnlijk gewoon door de gootsteen spoelt (of niet soms?). Hartstikke zero waste dus! Je kan aqaufaba gebruiken voor vegan meringues, maar je kan er ook vegan chocolademousse, vegan mayonaise of vegan slagroom mee maken. Én je maakt er dus ook deze heerlijke vegan ‘kikkererwten’ omelet mee.

Vegan
Vegetarisch
Lactosevrij
Makkelijk
Serves 1 Omelet (2 personen)
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

368kcal

Eiwitten

22g

Vetten

5g

Waarvan verzadigd

1g

Vezels

12g

Koolhydraten

61g

Suiker

8g

Zout

0g

Ingrediënten

  • 1 theelepel olijfolie

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 1 rode puntpaprika, fijngesneden

  • 1 courgette, in fijne reepjes (‘julienne’) gesneden

  • het vocht uit een blikje van 400 gram kikkererwten

  • 150 gram kikkererwtenmeel* of  speltmeel*

  • 1 theelepel edelgistvlokken

  • 1/4 theelepel kurkumapoeder

  • 1/4 theelepel cayennepeper

  • 1 theelepel dille, gehakt

  • 1 theelepel peterselie, gehakt

Methode

1

Verhit 1 theelepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en fruit de ui ca. 5 minuten. Voeg dan de knoflook en een snufje zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

2

Voeg de paprika en courgette toe en laat het 10 minuutjes gaar en zacht worden.

3

Maak in een kleine kom het ‘ei’: laat de kikkererwten uitlekken en vang het kikkererwtenvocht op in een kom. Voor dit recept gebruiken we juist het vocht, niet de kikkererwten zelf. Klop het kikkererwtenvocht gedurende 8-10 minuten op met een (hand)mixer. Je zult zien dat er een luchtige substantie ontstaat. Voeg al roerend het meel, de edelgistvlokken en de kruiden toe.

4

Voeg de groenten toe aan het eimengsel. Bak de ‘omelet’ gedurende 4-5 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur tot je omelet goudbruin en een beetje knapperig wordt. Pas op als je het ei omkeert, deze vegan omelet is kwetsbaarder dan een ‘gewoon’ gebakken ei. Daarom kan het handig zijn om de omelet eerst op een bord te draaien en vervolgens weer in de pan te schuiven.

5

Serveerde omelet met brood en/of een salade. Voeg naar smaak extra peper en zout toe.

6

Varieer met groenten! Kies bijvoorbeeld eens voor tomaat, broccoli, champignons of spinazie in plaats van courgette en (punt)paprika.

Eet smakkelijk!

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com