Deze vegan koekjes zijn het bewijs dat je niet hoeft in te leveren op smaak om een diervriendelijke keuze te maken in de keuken! Of je nu een overtuigde veganist bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe, heerlijke traktatie, deze vegan koekjes zullen je zeker smaken. De smaken van pure chocolade en pecannoten komen goed samen in deze heerlijke vegan koekjes, gemaakt met amandelmeel en pindakaas.
Calories
341kcalProtein
7gTotal fat
23gSaturates
9gFibre
4gCarbs
24gSugar
12g80 g glutenvrij havermeel
40 g amandelmeel
2 el pindakaas
30 g kokosolie- kamertemperatuur
1 tl vanillepoeder
35 g kokosbloesemsuiker
1 tl ceylon kaneel
snufje zout
1 tl bakpoeder
30 g pecannoten
50 g pure chocolade
1
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte. Kneed de melen, pindakaas, kokosolie, vanillepoeder, kokosbloesemsuiker, kaneel, zout en het bakpoeder tot een soepel deeg. Blijft het deeg wat droog? Voeg dan een scheutje plantaardige melk toe.
2
Rooster de pecannoten kort in een droge bakpan, geroostde noten maken de koeken zoveel lekkerder. Hak de pecannoten grof en voeg ze toe aan het deeg.
3
Maak 5 bollen van het deeg en duw ze uit tot ronde koeken. Hak de pure chocolade grof en verdeel dit over de koeken.
4
Bak de koeken in zo;n 17 minuten goudbruin en geniet!
Glutenvrij receptontwikkelaar
Wat ooit begon met glutenintolerantie als gevolg van een vervelende auto-immuunziekte, wist Marike met al haar positiviteit om te zetten in een reis van mooie uitdagingen. En met succes, want inmiddels staat zij bekend om haar originele, glutenvrije recepten, twee game-changers van boeken en haar in 2021 opgerichte Academy die het voor iedereen mogelijk maken om een verrukkelijke én gezonde verwenning uit de oven te toveren. Op haar website marikebol.com vind je tal glutenvrije recepten!