Ben je op zoek naar een voedzaam vegan tussendoortje of een vegan ontbijtje to go? Probeer dan eens onze vegan havermout muffins! Deze ontbijtmuffins zitten vol met vezels en langzame koolhydraten door de amandelmeel, havermout en banaan. Dat maakt deze vegan muffins de ideale ontbijtmuffins. Met dit recept maak je 10 havermout muffins, zo heb je voor de hele week een gezonde snack of ontbijt!
Calories
134kcalProtein
4gTotal fat
5gSaturates
2gFibre
3gCarbs
17gSugar
8gSalt
1g3 bananen, geprakt (voor het FODMAP dieet gebruik je geel-groene bananen)
50 gram kokosbloesemsuiker of 4 dadels (voor het FODMAP dieet gebruik je palmsuiker of een gelijke hoeveelheid ahornsiroop)
100 ml amandelmelk of een andere plantaardige melk
70 gram kokosolie, gesmolten
100 gram havermeel
25 gram amandelmeel
50 gram havermout
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
1/2 theelepel baking soda
1 theelepel speculaaskruiden of kaneel
Een snuf zout
Optioneel: een handje cacaonibs
1
Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
2
Doe de bananen en de dadels in de keukenmachine en pureer. Of gebruik een staafmixer. Schep het mengsel in een kom.
3
Voeg de amandelmelk toe en roer door.
4
Smelt de kokosolie en roer door het banaan-dadelmengsel heen.
5
Doe in een andere kom havermeel, amandelmeel, havermout, wijnsteenbakpoeder, baking soda, speculaaskruiden en zout bij elkaar.
6
Doe de natte ingrediënten bij de droge en roer kort door elkaar tot alles goed gemengd is.
7
Voeg een handje cacaonibs toe als je deze gebruikt.
8
Zet 10 muffinpapiertjes in een muffin bakvorm.
9
Bak de havermout muffins voor 20-25 minuten in de oven. Het kan zijn dat de muffins in jouw oven een paar minuten langer of korter nodig hebben. De muffins zijn klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
10
Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de muffin bakvorm. Haal ze er daarna uit en laat volledig afkoelen.
Dit recept is gemaakt door Karlijn Wever. Eigenaar van food blog karlijnskitchen.com. Op Karlijn's Kitchen deelt zij recepten voor mensen met verschillende intoleranties. Karlijn's blog focust zich op mensen die het FODMAP dieet volgen. Een dieet dat bedoeld is voor mensen met PDS (het Prikkelbare Darm Syndroom) dat helpt om PDS-klachten onder controle te krijgen. Daarnaast zijn de meeste van haar recepten ook glutenvrij en lactose-arm!