Polenta maken (met video!)

polenta_4headerformaat
Polenta is van oorsprong een Italiaans gerecht van maismeel dat door zijn veelzijdigheid niet meer weg te denken is uit de moderne keuken. Deze romige, plantaardige versie krijgt extra diepgang door het gebruik van edelgistvlokken, die een heerlijke umami-rijke, kaasachtige smaak toevoegen. Het resultaat is een romig, smeuïg bijgerecht dat perfect combineert met allerlei hoofdgerechten. 

Dit basisrecept is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook ontzettend veelzijdig. Je kunt de polenta direct serveren als een romige puree of laten afkoelen waarna je het kunt grillen of bakken. Het is perfect als basis voor groenteschotels, bij stoofgerechten of als alternatief voor aardappel- of rijstgerechten. Met slechts een handvol ingrediënten en minimale bereidingstijd creëer je een klassiek Italiaans gerecht met een plantaardige twist!
Vegan
Makkelijk
Serves 4 porties
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

276kcal

Eiwitten

7g

Vetten

7g

Waarvan verzadigd

3g

Vezels

2g

Koolhydraten

44g

Suiker

6g

Zout

30g

Ingrediënten

Methode

1

Breng de bouillon en de plantaardige melk aan de kook.

2

Voeg al roerend de maismeel en edelgistvlokken toe, houd al roerend 2 a 3 minuten op laag vuur.

3

Haal van het vuur, voeg de plantaardige boter toe en roer door.

Video: polenta maken

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox