Close
gevulde paprika

Gevulde paprika

10 Aug 2023 • 3 minuten

Met dit gevulde paprika recept tover je in een handomdraai een feestelijk uitziende en voedzame maaltijd op tafel. Of je nu op zoek bent naar een evenwichtige maaltijd voor doordeweeks of een indrukwekkend gerecht voor speciale gelegenheden, dit gevulde paprika recept zal zeker aan je verwachtingen voldoen. Het recept is vegetarisch. Liever vegan? Vervang de Parmezaanse kaas dan voor edelgistvlokken en bekijk ons vegan pesto recept!

Vegetarisch
Koolhydraatarm
Glutenvrij
Makkelijk
Serves 4 porties
Prep time: 15mins
Cook time: 20mins
Total time: 35mins
Nutrition: per serving

Calories

387kcal

Protein

11g

Total fat

32g

Saturates

6g

Fibre

6g

Carbs

12g

Sugar

8g

Salt

1g

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s 

  • 180 gr champignons

  • 100 gr ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 40 gr walnoten

  • 50 gr pecannoten

  • 70 gr cherry tomaten

  • 1 el tomatenpurree

  • Parmezaanse kaas of edelgistvlokken als vegan optie

  • 2 tl Italiaanse kruidenmix 

  • Klontje roomboter of plantaardige boter

  • Voor de pestosaus:

Methode

1

Verwarm de oven voor op 180ºC. 

2

Haal het dakje van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de overige groentes grof en hak de nootjes heel fijn.

3

Verdeel de olijfolie over de ovenschaal en bestrooi met Italiaanse kruidenmix.

4

Maak ondertussen de pesto door alle pesto ingrediënten bij elkaar te voegen en te pureren met de staafmixer. 

5

Voeg de noten, de tomatenpuree en de cherry tomaatjes toe aan de pan. 
Bak dit voor ongeveer 2 minuutjes en voeg dan de pesto erbij, fruit dit kort aan en haal dan alles van het vuur.

6

Vul de paprika met de vulling en bestrooi als laatste met parmezaanse kaas. Bak voor 20-25 minuten.

7

Top af met de overgebleven pesto. Eet smakelijk!

ilona-gundlach

Author: Ilona GundlachKeto receptontwikkelaar

Ilona heeft een passie voor koken en bakken. Begin 2020 stapte zij over naar een keto leefstijl, wat de nodige uitdagingen in de keuken met zich meebracht, want alles wat ze graag at zat vol koolhydraten.
Dit motiveerde haar om lekkere recepten te gaan ontwikkelen die passen binnen de keto leefstijl. Geen suiker, wel zoet!

Nu is ze expert op het gebied van keto receptontwikkeling en heeft ze haar eigen website vol met haar eigen heerlijke keto recepten!

Read more
  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com