Close
vegan pesto

Pesto maken

10 Aug 2023 • 2 minuten

Deze eigentijdse draai aan de klassieke pesto, combineert verse kruiden, knoflook en noten zonder enige dierlijke producten toe te voegen. Voor de kazige smaak gebruiken we edelgistvlokken in plaats van kaas. Of je nu veganistisch eet of simpelweg op zoek bent naar een variatie op deze klassieke saus, dit pesto recept is gegarandeerd een succes!

Vegan
Lactosevrij
Glutenvrij
Makkelijk
Serves 300 gram
Prep time: 15mins
Nutrition: per serving

Calories

1483kcal

Protein

45g

Total fat

126g

Saturates

20g

Fibre

16g

Carbs

33g

Sugar

14g

Salt

2g

Ingrediënten

  • 50 gram cashewnoten (geroosterd)

  • 50 gram pijnboompitten (geroosterd)

  • 100 ml water

  • 75 ml olijfolie

  • 1 teen knoflook

  • 25-30 gram verse basilicum

  • 1/2 citroen, het sap ervan

  • Paar draaien zwarte peper

  • Zout naar smaak

Methode

1

Om de gehele smaak de optimaliseren is het lekker om de cashewnoten eerst te roosteren. De makkelijkste en snelste manier is om deze 5 minuten in een airfryer van 180 graden te doen. Dan krijgen ze een beetje kleur en meer smaak. Laat afkoelen tot de ergste hitte er vanaf is. Let op: dit allemaal hoeft niet, maar het maakt het wel lekkerder.

2

Neem een keukenmachine of een staafmixer met zo'n maalbakje. Doe hier alle ingrediënten in en maal het tot een gladde lichtgroene pesto.

3

De pesto wordt wat witter dan je misschien gewend bent, dit komt o.a. door het malen van de noten icm het gebruik van water. Doseer zelf zout naar smaak. Bewaar in een een afsluitbaar bakje in de koeling. Mocht het niet snel opgaan? Vries dan gelijk de helft in voor op een later moment.

4

Tip: Lekker om als saus te gebruiken voor de pasta, maar het smaakt ook heerlijk op een crackertje of vers stuk brood. Eet smakelijk!

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com