Close
glutenvrije aardbeientaart

Glutenvrije aardbeientaart

22 Mar 2023 • 3 minuten

Aardbeientaart een heerlijke traktatie die het hele jaar door genoten kan worden, maar vooral in de zomer, wanneer de aardbeien op hun best zijn. Deze lichte en verfrissende taart is redelijk gemakkelijk te maken en ziet er prachtig uit op tafel. Aarbeientaart wordt over het algemeen vaak gemaakt met bloem en room, niet geschikt voor mensen die een glutenvrij of veganistisch dieet volgen dus. Daarom hebben wij een vegan, glutenvrije aardbeientaart gemaakt! Het deeg is gemaakt met glutenvrij havermeel en amandelmeel en de romige vulling met vegan slagroom en kokosyoghurt. 

Glutenvrij
Vegan
Lactosevrij
Gemiddeld
Serves 8 punten (voedingswaarde per punt)
Prep time: 30mins
Cook time: 15mins
Total time: 45mins
Nutrition: per serving

Calories

272kcal

Protein

4g

Total fat

18g

Saturates

12g

Fibre

3g

Carbs

21g

Sugar

12g

Salt

0g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de oven voor op 170 graden onder en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. 

2

Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in. Bekleed de randen van de bakvorm eventueel met acetaatfolie, dit helpt om de taart een mooie strakke rand te geven. Het is niet noodzakelijk, maar wel heel handig. 

3

Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een soepele deegbal. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm. Gebruik hier eventueel de bolle kant van een koude nattte lepel voor, dan krijg je een mooie egale bodem. Bak de taartbodem zo'n 15 minuten in de oven. 

4

Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Pureer de aardbeien fijn, verwarm de aardbeienpuree in een pannetje met de agar agar en laat het zo'n 4 minuten zachtjes koken. Blijf ondertussen goed roeren zodat het niet aanbrand. 

5

Klop de slagroom lobbig, dus niet stijf. Roer hier de kokosyoghurt, vanille, ahornsiroop en de citroenrasp doorheen. Wanneer de aardbeienpuree handwarm is kun je deze voorzichtig door de slagroom spatelen, totdat je een egale vulling hebt. 

6

Schenk de vulling over de bodem van de bakvorm en plaats de bakvorm zo'n 3 uur in de koelkast zodat de vulling op kan stijven. 

7

Versier deze fantastische aardbeientaart met plakjes aardbei én geniet!

marike-bol

Author: Marike BolGlutenvrij receptontwikkelaar

Glutenvrij receptontwikkelaar

Wat ooit begon met glutenintolerantie als gevolg van een vervelende auto-immuunziekte, wist Marike met al haar positiviteit om te zetten in een reis van mooie uitdagingen. En met succes, want inmiddels staat zij bekend om haar originele, glutenvrije recepten, twee game-changers van boeken en haar in 2021 opgerichte Academy die het voor iedereen mogelijk maken om een verrukkelijke én gezonde verwenning uit de oven te toveren. Op haar website marikebol.com vind je tal glutenvrije recepten!

Read more
  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com