Close
glutenvrij brood

Glutenvrij brood

22 Mar 2023 • 3 minuten

Er gaat niks boven een lekker sneetje brood met pindakaas, jam of hagelslag! Vooral in Nederland zijn we erg gehecht aan ons bammetje in de middag. Als je een glutenintollerantie hebt, kan je veel broodsoorten niet eten. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg glutenvrije broden te vinden in de supermarkt of bij de bakker. Daarnaast kan je ook zelf aan de slag gaan in de keuken en je eigen glutenvrije brood bakken! Wij helpen je hier graag bij, met ons glutenvrije brood recept, gemaakt met sorghummeel, havermeel en psylliumpoeder. 

Glutenvrij
Lactosevrij
Makkelijk
Serves 12 sneetjes (voedingswaarde per sneetje)
Prep time: 10mins
Cook time: 45mins
Total time: 55mins
Nutrition: per serving

Calories

139kcal

Protein

4g

Total fat

4g

Saturates

1g

Fibre

3g

Carbs

21g

Sugar

1g

Salt

1g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte of 180 graden hetelucht. Vet een bakvorm in en bekleed de bakvorm met bakpapier.

2

Roer de melen, psylliumpoeder, zout, gebroken lijnzaad en het bakpoeder goed door elkaar met een garde. 

3

Spatel of mix hier de plantaardige drink, eieren en 50 ml van het hete water doorheen. Het moet een stevig cakebeslag worden. Blijft het deeg te stevig? Voeg dan nog een scheutje extra heet water toe. 

4

Los de baking soda op met de appelazijn en spatel dit door het beslag. Verdeel het beslag over de bodem van de bakvorm, klop een paar keer met de bakvorm op het aanrecht, zo verdwijnen de luchtbellen uit het brood. Strooi als laatste de pompoenpitten over het brood.

5

Bak het brood in zo'n 40 a 45 minuten goudbruin in de oven en genieten maar!

marike-bol

Author: Marike BolGlutenvrij receptontwikkelaar

Glutenvrij receptontwikkelaar

Wat ooit begon met glutenintolerantie als gevolg van een vervelende auto-immuunziekte, wist Marike met al haar positiviteit om te zetten in een reis van mooie uitdagingen. En met succes, want inmiddels staat zij bekend om haar originele, glutenvrije recepten, twee game-changers van boeken en haar in 2021 opgerichte Academy die het voor iedereen mogelijk maken om een verrukkelijke én gezonde verwenning uit de oven te toveren. Op haar website marikebol.com vind je tal glutenvrije recepten!

Read more
  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com