Glutenvrij brood

glutenvrij brood

Er gaat niks boven een lekker sneetje brood met pindakaas, jam of hagelslag! Vooral in Nederland zijn we erg gehecht aan ons bammetje in de middag. Als je een glutenintollerantie hebt, kan je veel broodsoorten niet eten. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg glutenvrije broden te vinden in de supermarkt of bij de bakker. Daarnaast kan je ook zelf aan de slag gaan in de keuken en je eigen glutenvrije brood bakken! Wij helpen je hier graag bij, met ons glutenvrije brood recept, gemaakt met sorghummeel, havermeel en psylliumpoeder. 

Glutenvrij
Laag lactosegehalte
Makkelijk
Serves 8
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

139kcal

Eiwitten

4g

Vetten

4g

Waarvan verzadigd

1g

Vezels

3g

Koolhydraten

21g

Suiker

1g

Zout

1g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte of 180 graden hetelucht. Vet een bakvorm in en bekleed de bakvorm met bakpapier.

2

Roer de melen, psylliumpoeder, zout, gebroken lijnzaad en het bakpoeder goed door elkaar met een garde. 

3

Spatel of mix hier de plantaardige drink, eieren en 50 ml van het hete water doorheen. Het moet een stevig cakebeslag worden. Blijft het deeg te stevig? Voeg dan nog een scheutje extra heet water toe. 

4

Los de baking soda op met de appelazijn en spatel dit door het beslag. Verdeel het beslag over de bodem van de bakvorm, klop een paar keer met de bakvorm op het aanrecht, zo verdwijnen de luchtbellen uit het brood. Strooi als laatste de pompoenpitten over het brood.

5

Bak het brood in zo'n 40 a 45 minuten goudbruin in de oven en genieten maar!

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox