Close
vegan rabarber-aardbei crumble

Vegan rabarber-aardbei crumble

22 Jun 2023 • 3 minuten

Deze veganistische versie van de klassieke crumble is vrij van dierlijke producten, en is zeker net zo lekker. Of je nu een veganist bent, een liefhebber van plantaardige gerechten of gewoon op zoek bent naar een gezonder alternatief, deze rabarber-aardbei crumble zal zeker indruk maken op je smaakpapillen. Een heerlijk, makkelijk dessert dat ideaal is voor een warme zomeravond. Serveer de crumble met een bolletje ijs of vegan slagroom. Of eet het als ontbijt met plantaardige yoghurt.

Vegan
Lactosevrij
Glutenvrij
Makkelijk
Serves 6 porties (voedingswaarde per portie)
Prep time: 20mins
Cook time: 20mins
Total time: 40mins
Nutrition: per serving

Calories

307kcal

Protein

7g

Total fat

19g

Saturates

8g

Fibre

4g

Carbs

22g

Sugar

19g

Ingrediënten

Methode

1

Was en snijd de rabarber in stukjes. Je hoeft de rabarber niet te schillen. Doe de rabarber met 100 ml water in een grote pan en plaats een deksel erop. Breng zachtjes aan de kook

2

Voeg de suiker, kaneel en vanillepoeder toe. Het lijkt weinig vocht, maar de rabarber verliest van zichzelf ook vocht. Houd het geheel in de gaten en roer regelmatig door

3

Verwarm de oven voor op 180 graden.

4

Zodra de rabarber een beetje zacht begint te worden voeg je de frambozen toe en laat het geheel rustig afkoelen terwijl je de crumble gaat maken

5

Doe alle ingrediënten voor de crumble in een bak en mix met je handen alles goed door tot je een crumble-achtige structuur krijgt

6

Pak een ovenschaal en bekleed met wat bakpapier. Giet een beetje vocht af van de rabarbercompote en verdeel de compote in de ovenschaal. Verdeel wat aardbeien over de rabarber en bestrooi vervolgens met de crumble. Bak dit voor ca. 20 minuten in de oven of totdat de crumble goudbruin en knapperig is geworden

7

Haal de rabarbercrumble uit de oven en laat eventjes afkoelen. Serveer eventueel met een bolletje ijs of plantaardige yoghurt.

Eet smakelijk!

lisa-goes-vegan

Author: Lisa StelVegan receptontwikkelaar & blogger

Vegan lifestyle blogger & receptontwikkelaar

Lisa Stel (bekend als Lisa goes Vegan) begon zich te verdiepen in waar ons eten vandaan kwam. Voor de dieren, onze aarde en haar gezondheid besloot zij het roer om te gooien.

Nu deelt Lisa haar vegan levensstijl op haar platform Lisa goes Vegan. Om men te laten zien dat plantaardig eten véél meer is dan alleen sla en wortels, kun je op lisagoesvegan.com recepten, tips, persoonlijke verhalen, interviews, hotspots, en artikelen vinden over veganisme, duurzaamheid en het klimaat. Lisa wil laten zien dat plantaardig eten geen opoffering is, maar juist een verrijking. Of je nou een fervente vleeseter bent, vega(n) eet of gewoon van lekker eten houdt. Ze hoopt je te inspireren om (vaker) plantaardig te eten en andere duurzame keuzes te maken. Geniet en zorg voor jezelf en onze mooie aarde. Laat je inspireren.

Read more
  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com