Close
Vegan Chocoladeijs

Vegan chocolade ijs

11 May 2022 • 2 minuten

Ben jij nog op zoek naar een lekker dessert voor een feestelijke gelegenheid? Zorg dat je tafelgenoten nog een gaatje overhouden, want dit zelfgemaakte vegan chocolade-ijs is onweerstaanbaar lekker. Daarnaast doet dit vegan ijs het ook erg goed als comfortfood – ijs eten onder een dekentje op de bank wordt nóg lekkerder als je het zelf hebt gemaakt!

Zelf vegan ijs maken klinkt misschien omslachtig en ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet! Je hebt voor dit chocolade-ijs ook geen ijsmachine nodig – dit vegan (en dus ook lactosevrije) ijs maak je gewoon met een blender of keukenmachine – en een klein beetje geduld.

Top je gezonde ijs af met geschaafde amandelen, cacaonibs, geraspte kokos en rood fruit.

Vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Makkelijk
Serves 8
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd:
Totale tijd: 15 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

309kcal

Eiwitten

7g

Vetten

23g

Waarvan verzadigd

12g

Vezels

2g

Koolhydraten

17g

Suiker

15g

Ingrediënten

  • 500 ml volvette kokosmelk

  • 200 ml cashewnoten, geweekt

  • 10 eetlepels cacaopoeder

  • 4 theelepels vanillepoeder

  • 20 ontpitte Medioul dadels (ongeveer 200 gram)

  • 2 eetlepels ahornsiroop of agavesiroop

  • een snufje zout

Methode

1

Week de cashewnoten minimaal 2 uur in een bakje met water.

2

Giet de cashewnoten af en doe deze samen met de andere ingrediënten voor het chocolade ijs in je keukenmachine of blender en mix tot er een romig mengsel ontstaat.

3

Giet het mengsel in een cakeblik (of een andere vorm) en zet het voor minimaal 3 uur in de vriezer.

4

Serveer het vegan chocolade-ijs met jouw favoriete toppings. Denk bijvoorbeeld aan geschaafde amandelen, geraspte kokos, cacaonibs of vers rood fruit.

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com