Vegan chili

Vegan Chili
Vegetarisch
Vegan
Glutenvrij
Laag lactosegehalte
Makkelijk
Serves 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

576kcal

Eiwitten

20g

Vetten

17g

Waarvan verzadigd

2g

Vezels

20g

Koolhydraten

75g

Suiker

18g

Zout

3g

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 ui, fijngesneden

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden

  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden

  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden

  • 1 blikje maïs

  • 2 theelepels chilipoeder

  • 2 theelepels komijnzaad

  • 2 theelepels paprika

  • 1 eetlepel chipotle in adobo

  • 200 gram quinoa

  • 1 x 400 gram zwarte bonen in blik

  • 800 ml groentebouillon

  • 1 x 400 gram tomaten in blik

  • Voor de topping: 

    • 1 eetlepel edelgistvlokken
    • 1 avocado, in plakjes
    • 20 gram koriander
    • 1 limoen, in vieren gesneden

Methode

1

Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Zet vervolgens opzij.

2

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur, voeg de knoflook en ui toe en bak deze gedurende 2-3 minuten.

3

Voeg de tomaten, kruiden, chipotle, zoete aardappel, paprika en de bouillon toe aan de quinoa. Breng aan de kook en laat het gedurende 25-30 minuten pruttelen, roer af en toe.

4

Breng op smaak met zout en peper.

5

Voeg de zwarte bonen en de maïs toe en kook de chili nog ongeveer 2 minuten.

6

Serveer de chili met  avocado, limoensap en koriander. Strooi er wat edelgistvlokken overheen voor een licht ‘kazige’ smaak.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox