Op zoek naar een voedzaam, makkelijk en lekker recept voor vegan carrotcake? Maak dan deze heerlijke vegan variant met walnoten en citroen. In een handomdraai zet je deze wortelcake op tafel. Hij is zacht, smeuïg en in combinatie met heerlijke frosting. Ideaal voor als je visite krijgt of als traktatie!
Calories
244kcalProtein
4gTotal fat
7gSaturates
2gFibre
4gCarbs
40gSugar
25gSalt
0g250 gram havermeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel of speculaaskruiden
150 gram kokossuiker
1 theelepel vanille-poeder
snuf zout
sap en rasp van 1 citroen
3 middelgrote wortels, geraspt
50 gram plantaardige boter, gesmolten
150 gram appelmoes
150 ml plantaardige melk
75 gram rozijnen
Voor de frosting:
1
Verwarm de oven voor op 180 graden
2
Meng het meel, bakpoeder, kruiden, vanille-poeder en zout in een grote kom
3
Meng in een andere kom de natte ingrediënten: de gesmolten plantaardige boter, melk, citroensap, citroenschil en appelmoes. Mix goed en voeg dit toe aan het meel. Meng met elkaar en voeg als laatst de geraspte wortels toe
4
Vet een bakvorm met boter of bekleed met bakpapier
5
Verdeel het carrotcake mengsel over de bakvorm en schuif de oven in voor 40 minuten of totdat een sateprikker er schoon uitkomt
6
Maak ondertussen de frosting door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Hak vervolgens de walnoten fijn
7
Laat de cake helemaal afkoelen voordat je de frosting erop smeert
8
Garneer de frosting met walnoten en geniet!
Vegan lifestyle blogger & receptontwikkelaar
Lisa Stel (bekend als Lisa goes Vegan) begon zich te verdiepen in waar ons eten vandaan kwam. Voor de dieren, onze aarde en haar gezondheid besloot zij het roer om te gooien.
Nu deelt Lisa haar vegan levensstijl op haar platform Lisa goes Vegan. Om men te laten zien dat plantaardig eten véél meer is dan alleen sla en wortels, kun je op lisagoesvegan.com recepten, tips, persoonlijke verhalen, interviews, hotspots, en artikelen vinden over veganisme, duurzaamheid en het klimaat. Lisa wil laten zien dat plantaardig eten geen opoffering is, maar juist een verrijking. Of je nou een fervente vleeseter bent, vega(n) eet of gewoon van lekker eten houdt. Ze hoopt je te inspireren om (vaker) plantaardig te eten en andere duurzame keuzes te maken. Geniet en zorg voor jezelf en onze mooie aarde. Laat je inspireren.