Close
Vegan Brocolli-Spinaziesoep

Vegan broccoli-spinaziesoep

11 May 2022 • 3 minuten

Soepliefhebber? Probeer dan zeker ons recept voor verse broccoli-spinaziesoep met tarwegras.

Vegan
Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrij
Makkelijk
Serves 1
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

133kcal

Eiwitten

12g

Vetten

3g

Waarvan verzadigd

0g

Vezels

7g

Koolhydraten

18g

Suiker

2g

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden

  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

  • 1 rode ui, fijngehakt

  • 1 grote prei, fijngesneden

  • 1 liter groentebouillon

  • 100 gram spinazie

  • 400 gram broccoli

  • 2 eetlepels edelgist

  • 2 eetlepes erwten-eiwit

  • 1-2 theelepels tarwegraspoeder (naar smaak)

  • Grof gemalen zwarte peper

  • Kneepje gedroogde tijm

  • (Zuivelvrije) yoghurt

  • Cashewnoten

Methode

1

Bak de knoflook, rode ui en prei met een beetje bouillon of water tot het zacht is geworden (ongeveer 5 minuten)

2

Voeg de rest van de bouillon, de spinazie, tijm en de gehakte broccoli toe. Breng aan de kook en kook totdat de broccoli zacht is. Haal de pan van het vuur.

3

Voeg de edelgistvlokken, het eiwitpoeder en het tarwegras toe. Meng alles goed door elkaar. Pureer de soep in een blender of keukenmachine.

4

Voeg naar smaak zwarte peper en knoflookpoeder toe.

5

Garneer met gehakte peterselie en cashewnoten.  Voeg naar smaak wat zuivelvrije melk en een drupje olijfolie toe.

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com