Blueberry Muffins met Blueberry Sweet Jam
Deze heerlijk zomerse muffins met bosbessen zijn ideaal voor een picknick of high tea in het park – of gewoon als tussendoortje. En weet je wat deze muffins extra bijzonder maakt? Ze zijn zoet van smaak, maar bevatten geen toegevoegde suikers. Dat is pas écht genieten!
De snelste en meest verantwoorde manier om jouw zelfgemaakte muffins te zoeten, is met een vloeibare zoetstof zoals stevia. Stevia is een natuurlijke suikervervanger zonder calorieën. Dit maakt stevia tot een verantwoord alternatief voor tafelsuiker in muffins of andere baksels – maar ook in bijvoorbeeld koffie, thee of smoothies.
Ben jij een echte zoetekauw? Top je bosbessenmuffins dan af met een lepeltje heerlijke zoete jam. De bosbessenjam van Good Good zit vol met echt fruit – en heel veel liefde. In tegenstelling tot veel andere jams is de jam van Good Good helemaal natuurlijk en bevat het geen toegevoegde suikers. Ideaal voor iedereen die graag wil minderen met suiker.
Deze muffins zijn heerlijk als traktatie of tussendoortje en passen bovendien perfect in een suikerarm, koolhydraatarm of keto-dieet.
Ingrediënten:
- 85 gram amandelmeel*
- 1/4 theelepel kokosolie*
- 2 eetlepels amandeldrink*
- 2 grote eieren
- 20 druppels Good Good Stevia Drops Original*
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 gram Greensweet Extra Sweet*
- 1/4 theelepel zout
- 50 gram verse blauwe bessen
- 2 eetlepels Good Good Sweet Jam Blueberry met Stevia*
* = verkrijgbaar bij Holland & Barrett
Bereidingswijze:
Stap 1. Vet een muffinvorm in en verwarm de oven voor op 175 °C.
Stap 2. Smelt de kokosolie in een grote mengkom en voeg alle droge ingrediënten toe.
Stap 3. Voeg alle andere ingrediënten behalve de bessen toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 4. Spatel de bessen voorzichtig door het beslag
Stap 5. Verdeel het beslag vervolgens over 6 tot 8 muffinvormpjes en top alle vormpjes af met één theelepel jam
Stap 6. Doe de muffins 25 minuten in de oven
Stap 7. Laat de muffins 5 tot 10 minuten afkoelen… en smullen maar!