Rabarbertaart is een heerlijk dessert die populair is in de lente en zomer, wanneer rabarber overvloedig verkrijgbaar is. De zoetzure smaak van de rabarber gaat goed samen met de kaneel en de romigheid van de kokosmelk. Daarnaast is deze rabarbertaart ideaal voor mensen die een glutenvrij dieet volgen. De glutenvrije rabarbertaart is namelijk gemaakt met havermeel en amandelmeel, waardoor er geen gluten in zitten!
Calories
281kcalProtein
6gTotal fat
21gSaturates
12gFibre
2gCarbs
17gSugar
8gSalt
0gVoor de bodem:
100 gram havermeel
100 gram amandelmeel
2 theelepels kaneel
1 theelepel bakpoeder
40 gram kokosolie
60 gram ahornsiroop
snuf zout
optioneel: scheutje amandelmelk
Voor de vulling:
500 ml kokosmelk (geen light)
2 theelepels vanillepoeder
25 gram arrowroot
3 eidooiers
50 gram ahornsiroop
1
Verwarm de oven voor op 180 graden onder en bovenwarmte of 160 graden hetelucht.
2
Vet de bakvorm in of bekleed de bakvorm met bakpapier.
3
Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar tot een soepele deegbal. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm. Gebruik hier eventueel de bolle kant van een koude nattte lepel voor, dan krijg je een mooie egale bodem. Bak de taartbodem zo'n 15 minuten in de oven.
4
Maak ondertussen de gele room. Doe de kokosmelk (houd 3 el achter de hand) samen met de vanille in een pannetje en verwarm dit totdat de damp er vanaf komt.
5
Klop het zoetmiddel samen met de eidooiers, arrowroot en de achtergebleven melk tot een dik papje zonder klontjes.
6
Schenk al roerend de warme melk bij het arrowroot papje en breng het aan de kook in een pannetje. Blijf ondertussen goed roeren, zo’n 3 a 5 minuten totdat de room begint in te dikken. Zet het vuur uit en laat de room afkoelen.
7
Wanneer de room stevig genoeg is kun je deze over de taartbodem verdelen. Snijd ondertussen de rabarber in stukjes en doe de stukjes in een mengkom. Verdeel hier de arrowroot en het zoetmiddel overheen en schud alles heen en weer.
8
Verdeel de rabarberstukjes over de room, maak er eventueel een mooi patroon van. Bak de taart in zo'n 45 a 50 minuten goudbruin in de oven. Laat de taart helemaal afkoelen en genieten maar!
Glutenvrij receptontwikkelaar
Wat ooit begon met glutenintolerantie als gevolg van een vervelende auto-immuunziekte, wist Marike met al haar positiviteit om te zetten in een reis van mooie uitdagingen. En met succes, want inmiddels staat zij bekend om haar originele, glutenvrije recepten, twee game-changers van boeken en haar in 2021 opgerichte Academy die het voor iedereen mogelijk maken om een verrukkelijke én gezonde verwenning uit de oven te toveren. Op haar website marikebol.com vind je tal glutenvrije recepten!