Deze smakelijke en voedzame glutenvrije pizza is perfect voor iedereen die glutenvrij eet of op zoek is naar een gezonder alternatief voor traditionele pizza. Met kikkererwetenmeel als basis krijgt de korst een heerlijke smaak en textuur. Beleg hem met je favoriete groenten en kruiden en genieten maar!
Calories
668kcalProtein
26gTotal fat
29gSaturates
5gFibre
18gCarbs
65gSugar
21g210 g kikkererwtenmeel
240 ml heet water
1 tl bakpoeder
1 el oregano of andere Italiaanse kruiden
2 el olijfolie
snuf zout
150 g tomatensaus
5 kleine trotstomaatjes
2 el (vegan) pesto
Optioneel: verse basilicum
Optioneel: (vegan) kaas geraspt
1
Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte of 180 graden hetelucht
2
Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet een ronde bakvorm of pan in met wat olijfolie
3
Roer het kikkererwtenmeel, samen met het bakpoeder, de oregano, het zout, de olijfolie en het hete water door elkaar
4
Verdeel het dikke beslag over de bakplaat in een ronde vorm of doe het in een ronde vorm
5
Bak de pizzabodem in zo'n 15 minuten goudbruin en haal uit de oven
6
Beleg de pizza met de tomatensaus, plakjes tomaat, pesto en wat geraspte kaas en bak de pizza nog zo'n 10 minuten in de oven
7
Verdeel er wat verse basilicum overheen én eetsmakelijk!
Glutenvrij receptontwikkelaar
Wat ooit begon met glutenintolerantie als gevolg van een vervelende auto-immuunziekte, wist Marike met al haar positiviteit om te zetten in een reis van mooie uitdagingen. En met succes, want inmiddels staat zij bekend om haar originele, glutenvrije recepten, twee game-changers van boeken en haar in 2021 opgerichte Academy die het voor iedereen mogelijk maken om een verrukkelijke én gezonde verwenning uit de oven te toveren. Op haar website marikebol.com vind je tal glutenvrije recepten!