Close
glutenvrije aspergequiche

Glutenvrije aspergequiche

28 Apr 2023 • 3 minuten

Zijn asperges weer in het seizoen en ben je op zoek naar een lekker recept? Probeer dan eens onze glutenvrije aspergequiche! Deze aspergequiche kan je ook nog eens makkelijk lactosevrij maken door lactosevrije kwark en haver fraiche te gebruiken. Serveer de glutenvrije aspergequiche warm of op kamertemperatuur, bijvoorbeeld met een groene salade. Asperges zijn rijk aan voedingsstoffen en hebben een licht bittere smaak die goed past bij de romige vulling van de quiche. Dit gerecht is niet alleen glutenvrij, maar ook nog eens gezond en heerlijk van smaak! 

Glutenvrij
Lactosevrij
Gemiddeld
Serves 10 punten (voedingswaarde per punt)
Bereidingstijd: 30 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

283kcal

Eiwitten

7g

Vetten

26g

Waarvan verzadigd

5g

Vezels

3g

Koolhydraten

5g

Suiker

2g

Ingrediënten

  • 250 g pecannoten

  • 70 g (plantaardige) kwark

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 el kokosolie

  • 200 g haver fraiche 

  • 2 eieren

  • 250 g asperges

  • 2 takjes verse dille

  • 2 teentjes knoflook

  • 100 g gerookte zalm

  • 4 trostomaatjes- gehalveerd

  • zout en peper naar smaak

Methode

1

Verwarm de oven voor op 180 graden onder en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. 

2

Maal de pecannoten met het snufje zout met een keukenmachine fijn. Roer hier de kwark, bakpoeder en de kokosolie doorheen. Verdeel het deeg over de ingevette bakvorm en bak de bodem 10 minuten in de oven. 

3

Was de asperges met koud water. Haal met een dunschiller de taaie schil van de asperges en snijd ze in stukken. Kook de asperges beetgaar en spoel ze af onder koud stromend water.

4

Roer de haver fraiche samen met de eieren los in een kom. Rasp de knoflook fijn en voeg deze toe. Snijd de dille fijn en voeg ook deze toe. Breng de vulling op smaak met peper en zout.  

5

Schenk de vulling over de pecannoten bodem en verdeel de gerookte zalm, asperges en de gehalveerde tomaatjes hier overheen. 

6

Bak de quiche met asperges in zo'n 30 a 35 minuten goudbruin in de oven. Lekker als makkelijke avondmaaltijd maar ook heel lekker als lunch met een frisse salade. Geniet!

Shop de ingrediënten

marike-bol

Marike Bol

Auteur

Glutenvrij receptontwikkelaar

Glutenvrij receptontwikkelaar

Wat ooit begon met glutenintolerantie als gevolg van een vervelende auto-immuunziekte, wist Marike met al haar positiviteit om te zetten in een reis van mooie uitdagingen. En met succes, want inmiddels staat zij bekend om haar originele, glutenvrije recepten, twee game-changers van boeken en haar in 2021 opgerichte Academy die het voor iedereen mogelijk maken om een verrukkelijke én gezonde verwenning uit de oven te toveren. Op haar website marikebol.com vind je tal glutenvrije recepten!

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com