Close
frambozen

Groene ijsthee met frambozen

13 Jul 2022 • 2 minuten

Email
Facebook
Twitter

Een verfrissend drankje voor tijdens de zomer? Met dit recept voor groene ijsthee met frambozen geef jij je standaard kopje groene thee een leuke twist en tover je 'm zo om tot een heerlijk zomerdrankje! 

Vegan
Vegetarisch
Lactosevrij
Makkelijk
Serves 1 liter
Prep time: 5mins
Nutrition: per serving

Calories

37kcal

Protein

1g

Total fat

0g

Saturates

0g

Fibre

3g

Carbs

5g

Sugar

5g

Salt

0g

Ingredients

  • 1-3 el De Tuinen Thee Groen Lemongrass

  • Theezakje/thee ei 

  • Hand (diepvries)frambozen 

  • Paar druppels Stevia met frambozenaroma of enkele theelepels Sweet like sugar 

  • IJsblokjes 

Method

1

Zet een pot groene thee. Voeg de groene thee pas toe als het water iets afgekoeld is naar ongeveer 80 graden en laat de thee maximaal 2 a 3 minuten om een bittere smaak te voorkomen. Koel de thee terug in de koelkast. Je kunt er ook voor kiezen de groene thee koud te laten trekken, doe dit dan gedurende een nacht. 

2

Doe de gekoelde thee in een kan. 

3

Boen de sinaasappel schoon. Pers de helft van de sinaasappel uit en voeg het sap toe aan de gekoelde thee. Snijd de andere helft in dunne plakjes en voeg ook deze toe aan de thee. Voeg de schijfjes sinaasappel pas net voor het serveren toe. Op deze manier voorkom je een mogelijk bittere nasmaak.    

4

Voeg naar smaak enkele druppels Stevia met frambozenaroma toe of zoet de ijsthee met Sweet like sugar.  

5

Voeg wat ijsblokjes toe en je verfrissende groene ijsthee is klaar. 

6

Serveertip: bewaar een paar plakjes sinaasappel en garneer daarmee de glazen.

Ontdek onze andere ijstheerecepten

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com