Close
manukaboer

Op bezoek bij de manukaboer

19 Oct 2023 • 1 minuten

Wist je dat er jaarlijks ongeveer 2 miljoen ton honing wordt geproduceerd, maar dat amper 0,09% (1800 ton) daarvan manukahoning is? Dat komt omdat de manukastruik, waarvan de manukabijen de nectar voor manukahoning verzamelen, in onherbergzame gebieden groeit. Dat maakt het productieproces extra uitdagend. Wil je zien hoe manukahoning gemaakt wordt? Wij mochten op bezoek bij Egmont Honey in Nieuw-Zeeland en kregen een unieke inkijk in het productieproces van deze bijzondere honingsoort. 
Op bezoek bij de manukaboerOp bezoek bij de manukaboer

Over Egmont Honey manukahoning

Over Egmont Honey manukahoning

Toby en James Annabell, vader en zoon, zijn de oprichters van Egmont Honey. Toen James in 2008 een bijenkorf aan zijn vader gaf, leidde dat al snel tot een passie voor authentieke manukahoning. Ruim 15 jaar later bestaat Egmont Honey uit een team van 50 medewerkers en exporteren ze naar meer dan 200 landen. James (als CEO) en Toby (als Operations Director) werken elke dag hard om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de bijzondere eigenschappen van manukahoning.  
manukaboer 1
manukboer 2
manukaboer 3
  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com