Close
dierensupplementen

Dit zijn de 5 populairste supplementen voor dieren

06 Apr 2023 • 1 minuten

Uit onze productreviews blijkt dat steeds meer klanten ook supplementen voor hun dieren gebruiken, vaak met positieve ervaringen. Maar wat zijn nu de populairste supplementen voor dieren? Van probiotica tot visolie: Wij maakten een top vijf van de supplementen voor dieren.

Belangrijke disclaimer: contacteer altijd eerst je dierenarts voordat je supplementen geeft aan jouw dier. Dieren hebben vaak nood aan andere doseringen dan mensen en per diersoort zijn er ook belangrijke verschillen. Houd daar dus rekening mee. 

1. Probiotica

1. Probiotica

Probiotica zijn goede bacteriën of gisten die onder meer in voeding zoals zuivelproducten te vinden zijn. Deze levende micro-organismen kunnen een invloed hebben op de samenstelling en hoeveelheid bacteriën in de darmen. Dat is voor mensen het geval, maar ook voor dieren. Probiotica supplementen zijn goedgekeurd voor een aantal specifieke diergroepen, zoals honden en katten. 

2. Glucosamine

2. Glucosamine

Glucosamine is een lichaamseigen stof die wordt gevormd uit glucose en het aminozuur glutamine. Omdat dieren vaak gelijkaardige symptomen hebben dan mensen, heeft Holland & Barrett een Glucosamine Chondroitine complex voor dieren ontwikkeld. Uit onze reviews blijkt dat klanten glucosamine vooral voor honden en paarden gebruiken, maar dit supplement is geschikt voor elke diersoort.

3. Visolie

3. Visolie

Visolie is een geliefd supplement omdat het boordevol gezonde vetzuren zit, zoals de omega 3-vetzuren EPA, DHA en ALA. Net als mensen kunnen dieren als honden en katten deze vetzuren niet zelf aanmaken, waardoor ze het via de voeding binnen moeten krijgen. Visolie kan zonder beperkingen aan elke diersoort worden gegeven en zijn beschikbaar in verschillende vormen en formaten. Voor dieren is vooral vloeibare visolie of levertraan een goede keuze, omdat je het makkelijk toe kan voegen bij de voeding van jouw huisdier.

4. Taurine

4. Taurine

Taurine is een neurotransmitter die vooral in eiwitrijk voedsel zit. Denk dan aan vlees en vis, maar ook aan eieren en schaaldieren. Bij katten ontbreekt het enzym dat taurine kan aanmaken in het lichaam, waardoor katten taurine via hun voeding binnen moeten krijgen. Kattenvoer met dierlijke eiwitten van hoge kwaliteit levert voldoende taurine voor een gezonde kat, maar een supplement kan in sommige gevallen een goede aanvulling zijn. Honden kunnen wel zelf taurine aanmaken, maar dan is het wel belangrijk dat ze kwalitatieve voeding met voldoende methionine en cysteïne binnenkrijgen, want deze stoffen zijn noodzakelijk voor de aanmaak van taurine.

5. CBD-olie

5. CBD-olie

Het klinkt misschien wat vreemd, maar ook CBD-olie voor dieren wint de laatste jaren aan populariteit. Veel baasjes zijn er heel tevreden over, zien we in onze reviews. Zo geeft een klant aan dat ze het al jaren voor honden en paarden gebruikt. Je kunt CBD-olie makkelijk over het voer of in het water van je hond of kat druppelen. Ideaal bijvoorbeeld voor avonden waarop er vuurwerk of onweer is of op dagen waarop je veel volk over de vloer krijgt. Dat zijn vaak stresserende momenten voor dieren.

Tot slot: geef niet zomaar supplementen aan jouw dier

Ook supplementen als Bach Rescue voor dieren, bijenpropolis, biotine en collageen kunnen zonder beperkingen aan huisdieren worden gegeven. Maar het is niet omdat het kan, dat je het ook zomaar moet doen. Het belangrijkste is dat je jouw dier een gezonde en gevarieerde voeding geeft, met daarin alle nutriënten die jouw huisdier nodig heeft. Wil je als aanvulling toch een supplement geven? Neem dan eerst contact op met de dierenarts.

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com