Close
gezichtsscrub

Wat is de beste gezichtsscrub? Bekijk hier onze top 5 beste gezichtsscrubs

14 Jul 2023 • 1 minuten

Ben je op zoek naar een gezichtsscrub en wil je weten welke het beste is? We hebben een overzichtje gemaakt met de top 5 beste gezichtsscrubs aan de hand van klantervaringen. Bekijk onze top 5 en kies de gezichtsscrub die bij jou past!

Wat is een gezichtsscrub?

Een gezichtsscrub is een korrelachtige crème of gel die bedoeld is om dode huidcellen te verwijderen. Elke dag verlies je duizende huidcellen, waarvan de meeste van je huid af vallen. Een gedeelte blijft echter vastzitten aan je huid. Deze dode huidcellen kunnen ervoor zorgen dat je huid er dof uitziet en bovendien kunnen ze poriën verstoppen wat weer kan leiden tot puistjes en acne.

Met een gezichtsscrub kun je deze dode huidcellen verwijderen. De korreltjes in de scrub zorgen ervoor dat de dode huidcellen die vast zijn blijven zitten aan je huid, weer los komen. Zo kan je huid weer gaan stralen!

Hoe vaak gezichtsscrub gebruiken?

Hoe vaak je een gezichtsscrub kan gebruiken, ligt onder andere aan de structuur van de korreltjes. Een scrub met grove korreltjes kan de onderliggende huid kwetsbaar maken, waardoor de huid geïrriteerd kan raken bij regelmatig gebruik. Het is hierom aan te raden om een gezichtsscrub te kiezen met fijne korreltjes. Hoe fijner de korreltjes, hoe milder de scrub is voor je huid en hoe vaker je hem zou kunnen gebruiken. In principe is 2 tot 3 keer per week scrubben voldoende. Kijk altijd op de verpakking voor het aanbevolen gebruik en pas dit eventueel aan naar de behoeftes van jouw huid. Het wordt afgeraden vaker dan 2-3 keer per week te scrubben, omdat je de huidlaag onder de dode huidcellen kan beschadigen en irriteren. Als een droge of zeer gevoelige huid hebt, is het zelfs beter om het scrubben te beperken tot 1-2 keer per week.

Wat is de beste gezichtsscrub?

Idealiter heeft een gezichtsscrub fijne korreltjes die mild zijn voor je huid en deze zo min mogelijk beschadigen. Daarnaast is het goed om te letten op de ingrediënten van de scrub en of de effecten hiervan overeenkomen met jouw huid doelen. Er bestaan veel verschillende soorten scrubs voor verschillende huidtypes en doelen. Zo zijn er bijvoorbeeld face scrubs speciaal voor de vettere huid, de gevoelige huid en ook gezichtsscrub voor mannen. We hebben een top 5 gezichtsscrubs samengesteld op basis van klantervaringen die gedeeld zijn op onze website.

Top 5 gezichtsscrubs

 1. Ethique Gingersnap Gezichtsscrub

De Gingersnap gezichtsscrub van Ethique is een romige gezichtsscrub met suiker, kaneel en gember. Deze scrub komt in een vaste vorm in plaats van een vloeibare en is daarmee duurzamer. Daarnaast is deze gezichtsscrub makkelijk mee te nemen op reis, omdat hij mee kan in je handbagage. De scrub heeft volgens gebruikers voldoende scrubdeeltjes, een subtiele geur en maakt het gezicht glad en zacht.

Dit product is met name geschikt voor: alle huidtypes

 1. Dr. Organic Roos Gezichtsscrub

De Roos gezichtsscrub van Dr. Organic bevat micro-deeltjes vulkanisch lava, maïskolfpoeder en gemalen vruchtenzaden om de huid een diepe reiniging te geven. Daarnaast bevat deze face scrub biologische Rose Otto olie die de huid weer doet stralen. Gebruikers geven aan dat deze scrub fijn korrels heeft die een gehydrateerde huid nalaten.

Dit product is met name geschikt voor: de ouder wordende huid. Deze scrub bevat “healthy-ageing properties”. 

 1. Sukin Super Greens Detoxifying Facial Scrub

De detoxifying face scrub van Sukin bestaat uit natuurlijke jojoba- en bamboe scrubdeeltjes en bevat daarnaast ook allerlei mooie, natuurlijke ingrediënten om de textuur van de huid te verbeteren en de huid te verhelderen. Zo bevat deze scrub een voedingsrijke mix van boerenkool, spirulina en peterselie. De scrub is uitermate geschikt voor de vermoeide en doffe huid. Gebruikers geven aan de verfrissende cranberrygeur fijn te vinden. 

Dit product is met name geschikt voor: de normale huid, en in het bijzonder de vermoeide, doffe huid. Door de ontgiftende eigenschappen van deze scrub, is dit product ook zeer geschikt voor de huid met onzuiverheden.

 1. De Tuinen Dode Zee Scrub 

De Dode Zee scrub van De Tuinen bestaat voor 99,99% uit natuurlijke ingrediënten en bevat onder andere sheabutter, calendulaextract, zeewierextract en Dode Zee-mineralen. De scrubdeeltjes zijn gemaakt van bamboedeeltjes. Door de recyclebare verpakking is dit product ook beter voor het milieu. De scrub is naast voor het gezicht ook geschikt voor het lichaam. Gebruikers geven aan dat de scrub ook fijn is bij een gevoelige huid en het de huid helpt te kalmeren. 

Dit product is met name geschikt voor: de droge en gevoelige huid. Deze scrub is naast voor het gezicht ook geschikt voor het lichaam. 

 1. Dr. Organic Charcoal Face Scrub

De Houtskool face scrub van Dr. Organic is bedoeld voor de diepe reiniging van de poriën. Geactiveerde houtskool is een uniek, natuurlijk ingrediënt dat als een barrière voor de huid werkt tegen vuil, olie en onzuiverheden. Gebruikers geven aan dat deze scrub helpt bij het verminderen van acne terwijl het de huid niet uitdroogt. Daarnaast zijn de korrels fijn genoeg voor meermaals gebruik per week. Let wel op bij het naderhand drogen van je gezicht, de scrub is donkergrijs en kan afgeven op je handdoek!

Dit product is met name geschikt voor: de onzuivere huid.

Tot slot

Een gezichtsscrub is een goed product als je dode huidcellen wil verwijderen. Er is een scala aan gezichtsscrubs met verschillende ingrediënten voor verschillende soorten doeleinden. Het is goed om van jezelf te weten wat voor huidtype je hebt, zodat je de beste gezichtsscrub voor jouw huid kan uitkiezen. Twijfel je over jouw huidtype? Doe dan onze huidtype test en ontdek welk huidtype je hebt. Kies aan de hand daarvan een natuurlijke gezichtsscrub uit ons assortiment. 

 • IDeal
 • MasterCard
 • Visa
 • AmericanExpress
 • PayPal
 • Riverty
 • Instagram
 • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com