De tijd van de pepernoten en speculaas is aangebroken! Deze heerlijke tussendoortjes zijn voor iedereen een hoogtepuntje tijdens de donkere dagen. Maar wat als je een glutenvrij of vegan dieet volgt? Of zelfs allebei? Dan maak je het gewoon lekker zelf! Met ons recept maak jij in een handomdraai je eigen vegan glutenvrije speculaas.
Recept: glutenvrije speculaas
Ingrediënten:
- 200 gram glutenvrij amandelmeel*
- Ongeveer 10 dadels*
- 100 gram gesmolten kokosolie*
- 5 eetlepels sojamelk*
- 4 eetlepels kokosbloesemsuiker*
- 2 eetlepels speculaaskruiden
* = verkrijgbaar bij Holland & Barrett
Bereidingswijze:
Stap 1. Doe de dadels in een keukenmachine en mix ze fijn tot kleine stukjes
Stap 2. Voeg de overige ingredienten toe en mix tot het mengsel goed aan elkaar plakt
Stap 3. Verspreid het mengel over een bakblik voor één grote speculaaskoek, of maak meerdere kleine speculaasjes
Stap 4. Bak de speculaas voor 20-25 min op 180°C in een voorverwarmde oven.