Glutenvrije haverkoekjes met walnoot en rozijnen

Glutenvrije haverkoekjes met walnoot en rozijnen

Deze heerlijke koekjes zijn ontzettend makkelijk om te maken én de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk gewoon al in je keukenkastje staan. Hartstikke leuk om bijvoorbeeld samen met je kinderen te maken. Samen bakken is een feest!

Glutenvrij
Laag lactosegehalte
Vegetarisch
Vegan
Makkelijk
Serves 20
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 12 minuten
Totale tijd: 27 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

158kcal

Eiwitten

3g

Vetten

10g

Waarvan verzadigd

1g

Vezels

2g

Koolhydraten

13g

Suiker

9g

Zout

1g

Ingrediënten

Methode

1

Maal 200 gram walnoten in een keukenmachine tot een pasta.

2

Voeg de dagels toe en mix tot een deeg.

3

Meng 80 gram havermout met de vanille, kaneel en zout en mix dit met het deeg. Voeg de rozijnen toe.

4

Maak balletjes van het deeg.

5

Mix de gehakte walnoten en de overige havermout en verdeel over een lage kom of op een bord.

6

Rol de deegballetjes door het mengsel en leg ze op een bord nog even in de koelkast.

7

Warm ondertussen de oven voor op 175°C.

8

Leg de deegballetjes op een bakplaat en druk een klein beetje plat. Bak de koekjes 10-12 minuten of tot ze lichtbruin gekleurd zijn.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox