Glutenvrije pruimentaart

pruimentaart

Dit glutenvrije pruimentaartje is de perfecte combinatie van zomerse zoetheid en huiselijke warmte - een echte viering van het zomerseizoen! Of je nu een ervaren bakliefhebber bent of gewoon zin hebt in een smakelijk project, deze glutenvrije pruimentaart zal je verrassen met zijn eenvoud en heerlijke resultaat.

Glutenvrij
Laag lactosegehalte
Makkelijk
Serves 8
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

194kcal

Eiwitten

4g

Vetten

14g

Waarvan verzadigd

7g

Vezels

3g

Koolhydraten

10g

Suiker

10g

Ingrediënten

  • Voor de vulling:

  • 500 g verse pruimen-ontpit

  • 2 tl arrowroot

  • 2 el honing

  • Voor de bodem:

  • 180 g glutenvrij havermeel

  • 70 g amandelmeel

  • 60 g kokosolie- kamertemperatuur

  • 1 ei- losgeklopt

  • 50 g honing 

  • snufje zout

  • amandelschaafsel

Methode

1

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Als eerste maken we de pruimenvulling. Snijd alle pruimen in partje en doe deze in een schaal samen met de honing en de arrowroot. Laat dit even staan en zet het opzij.

2

Nu is het tijd om het deeg te maken. Kneed alle ingrediënten (houd alleen 1/4 losgeklopt ei achter) door elkaar heen. Vorm een mooie deegbal en plaats de deegbal een half uur in de koelkast.

3

Rol het deeg uit op een bakpapiertje tot een ronde cirkel. Verdeel hier de pruimenvulling overheen en laat 4 cm vrij vanaf de randen. 

4

Snijd het deeg aan alle kanten om de 5 cm in en vouw het deeg voorzichtig naar binnen. Verdeel het overgebleven ei over de randen en strooi hier nog wat amandelschaafsel overheen. 

5

Bak de pruimen galette zo'n 30 minuten in de oven en laat de galette afkoelen en dan genieten maar!

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox