Close
glutenvrije_pepernoten_header

Zelf glutenvrije pepernoten maken

29 Nov 2022 • 1 minuten

Glutenvrije pepernoten met walnoot en rozijnen zijn het perfecte alternatief voor wie allergisch of intolerant is aan gluten. Ontdek ons recept. 

Glutenvrij
Vegan
Vegetarisch
Makkelijk
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

2250kcal

Eiwitten

7g

Vetten

103g

Vezels

6g

Koolhydraten

325g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de oven voor op 175°C.

2

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom.

3

Voeg de kokosolie en amandelmelk toe en kneed het geheel met je handen tot een stevig deeg.

4

Draai met je handen balletjes ter grootte van een knikker en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

5

Bak de pepernoten ongeveer 20 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen.

Je kunt de pepernoten 3 tot 4 dagen bewaren in een afgesloten trommel

Tip: houd je van hele knapperige pepernoten? Zorg er dan voor dat je de balletjes echt klein maakt! De pepernoten worden in de oven namelijk nog een stukje groter. Heb je liever pepernoten met een chewy binnenkant? Maak dan de balletjes dan wat groter dan een knikker.

Eet smakelijk!

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com