Verfrissende homemade ijsthee

ijsthee
Tijdens de warme zomerdagen zoeken we allemaal verkoeling – in het zwembad, voor de ventilator én door middel van verkoelende drankjes. Onze zelfgemaakte ijsthee is niet alleen heerlijk verfrissend, maar helpt je ook om gehydrateerd te blijven. Ideaal voor op een zomerse dag!
Glutenvrij
Vegan
Makkelijk
Serves 1 kan
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

Methode

1

Zet een pot groene thee. Voeg de thee niet meteen toe als het water kookt, maar laat het water eerst afkoelen naar ongeveer 80°C. Laat de thee niet langer dan 2 à 3 minuten trekken om een bittere smaak te voorkomen. Laat de thee vervolgens in de koelkast afkoelen. Je kan er ook voor kiezen om de thee koud te zetten, laat de thee dan een nacht trekken.

2

Doe de afgekoelde thee in een grote kan.

3

Maak de sinaasappel en citroen goed schoon en snijd ze doormidden. Pers de helft van de sinaasappel en de helft van de citroen uit. Voeg dit toe aan de ijsthee. Snijd de andere helften in dunne plakjes en voeg deze ook toe aan de thee.

4

Voeg naar smaak eventueel wat honing toe.

5

Voeg tot slot nog wat ijsblokjes toe.
Serveertip: bewaar een paar plakjes sinaasappel en gebruik deze ter garnering over de rand van het glas.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox